Kolumne Sizifov posao

Milica Ašćerić: I ja nemam problem da kažem istinu

MediaSfera

 

Piše: Milica Ašćerić

Foto: Tijana Janković-Jevrić

 

 

Znate zabrinula sam se jer se preko glupaka testira raspoloženje javnog mnjenja. Što preko medijskih mediokriteta glasnogovorničke dodeljene funkcije od manipulatora najviših redova što preko mutavaca koji zabezeknuti i u čudu više ne mogu, ne žele, ne vide poentu… da beknu. Pa jel vam je sve ovo normalno? Ajde molim vas ljudi, gde ste nestali… Zabumbureni u mišje rupe… udobnosti radi, konfora radi, lagodnosti radi i čega sve ne… pa realno, bolje da se pravimo svi blesavi?! Ne verujem, da ste svi vi, ama baš svi (pri)glupi. Ne želim da verujem! Ali vas razumem i saosećam.
Ranije i kada se spinovalo i pričale bajke to su radili intelektualci, ali ne samoprozvani, kvazi, već oni sa kredibilitetom i kompetencijama, oni koji nisu morali da mašu diplomana jer iole normalna osoba zna da suvereni kredibilitet ne daje zvanje ali lakše se poveruje u kompetentnost i znanje… To su bili oni koji se nisu prodali nikome već samo i isključivo sebi i svojim uverenjima da to što rade rade za dobrobit svih a ne samo svoje gu*ice. A sada te gu*zice mašu ključevima od novog stana na luksuznoj lokaciji, ključevima od novog automobila, novom garderobom za „show off” samo zato što su spremni da u ulozi pajaca polože žrtvu, izlože se kao ponosni „žrtveni jarci”, za bustovanje svog egomanijakluka manijačenjem i tlačenjem nedužnih.

Pomisli čovek biser otpao slučajno u blato, skliznuo sa neke čvrste strune…., ali kad spereš blato, malo zagrebeš po površini zakorele obrise štroke koja zaklanja stvarni prikaz i bolje se zagledaš vidiš, ni manje ni više nego, svinju… Pravu svinju lošeg odgoja koja se zapravo valja u blatu zato što to voli, zato što joj blato prija a fekalije ne smetaju…. o pomijama da i ne govorim. Svinju koja grokće i bacaka se a svi gledaju i tobož čude se. Neki iz zabave aplaudiraju a ona srećna pa još više grok-grok-grok, neki sklanjaju pogled ne žele da znaju i muka im je jer ih „kolje” stvarnost pošto su vegani a uz to vole cveće, drveće i proleće.

Da li je bajka sa srećnim krajem na pomolu u kojoj pajacima više niko nikada neće da se smeje iako su za to (ne)školovani, indoktrinirani i plaćeni već će ih prijateljski zagrliti, skloniti i dati im neko drugo, bolje zanimanje… ili je još jedna krajnje tragi-komična drama na pomolu svinje koja čeka svoj red da bude pojedena od strane ala(vih) budala kojima nije važno… ništa niti im je bilo šta sveto. Nije kriva svinja, ona ne zna šta su biseri, ona će ih i pogaziti ili pojesti… Svaki biser, ama baš svaki. Ona voli blato i valja se i niko joj ne može zameriti što je svinja, ali može ako ne prepozna i ne (pre)gazi crni biser. Sve biser do bisera, crni i beli… pomešali se.

Istina je da priča treba da ima uvod ili neki početak, razradu i zaključak. Zaključili smo da je bajka izmišljotina ljudskog uma, ali lepa izmišljotina. Mora da se dopadne svima ili većini, zato se biraju lepe reči ali kada ružan duh skrene u svoju suštinu lepota se rasprši kao prah i nema happy end-a ni za biser ni za svinju. Zato, pajaca naučiti da dela drugačije jer nikome ne smemo da se smejemo kad uopšte više ništa nije smešno, svinju vratiti u obor bar da ne raznosi toliko blate a ne može ni druge da gurne u isto, a biseri će sijati gde god bili ali je najsigurnije da ostanu u školjci i u svojim dubinama.

I da, „ne bacajte bisere pred svinje”! Kao što je Hristos besedio svojim učenicima ne zaboravite…

Ne dajte svetinje (sve sveto) psima; niti bacajte bisere svoje pred svinje da ih ne pogaze nogama svojim, i okrenuvši se ne rastrgnu vas.”

Čiča miča i gotova priča.

Od srede do srede ne obraćam se više miševima, a ostalima jedno veliko – MIJAU!

Srdačno,

Milica A.

 


 

Milica Ašćerić

Rođena je u Beogradu, na Božić 1984, kao treće dete, a prva devojčica. Posvećena je sportu kao osnivač Sportsko-rekreativnog udruženja „Maja Fit 2016”, koje je nazvala po svojoj kćerki Maji. Majka je troje dece (Aleksandar, Maja i Lazar), kojima je posvetila svoju prvu ilustrovanu knjigu za decu „Smejuljci” (2021).

Radi kao brend menadžer magazina „Blic žena” u kompaniji Ringier Serbia i pohađa master akademske studije Komunikologije, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nosilac je brojnih diploma i priznanja iz različitih oblasti.

 


 

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkendIn

 

 
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .