Putovanja

Razglednica iz Beča: Konačno kadril ponovo u Beču

MediaSfera

 

 

Foto: © Wiener Tanzschulen

Izvor: Eurocomm-PR Beograd

 

Sezona balova u carskom gradu počinje 11. novembra sa kadrilom na trgu ispred katedrale sv. Stefana i večernjim balom odžačara. Iz Privredne komore Beča očekuju rekordnu posećenost i rekordni promet.




Svake godine, osim za vreme pandemije, u 11:11 časova u Beču počinju poklade ili sezona balova. Po mišljenju posetilaca i organizatora ove godine se očekuje posebno uspešna sezona. Prema nedavno sprovedenom istraživanju svaki treći Bečlija stariji od 15 godina planira ove godine da učestvuje u jednom od brojnih balova. Tokom rekordne sezone 2019/20 svaki četvrti Bečlija je bio na nekom balu. „Vrlo je moguće da dosadašnji rekord od 520.000 prodatih karata bude premašen“, rekao je Markus Grisler iz bečke Privredne komore.

Prodaja karata za najposećenije balove je već počela: Bal poslastičara (12. januara 2023), Cvetni bal – bal Bečkog zelenila (13. januara 2023) i Bal kafedžija (3. februara 2023). Od ostalih balova posebno se izdvajaju: Bal lovaca (30. januara 2023), Bal Ekonomskog univerziteta (14. januara 2023), Bal Bečke filharmonije (19. januara 2023), Bal lekara (28. januara 2023), Operski bal (16. februara 2023).

Bečki balovi kao privredni faktor

Balska sezona u Beču je odavno postala važan privredni faktor u gradu. Tokom balske sezone 2019/20 ostvareno je više od 150 miliona evra prometa. „Od balova mnogo više profitiraju preduzetnici (restorani, frizeri, šnajderi, taksisti, plesne škole) nego organizatori, vlasnici lokacija i keteringa“, objašnjava Grisler. On smatra da bi ove godine rekord mogao biti oboren: „Ovogodišnja balska sezona mogla bi bečkoj privredi doneti i do 170 miliona evra.“

 

 

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkendIn

 

 

 




Dodaj komentar

Click here to post a comment

NAŠA IZDANJA

59. Oktobarski salon

GoetheFEST

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .