Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Darovi za neudate i žene bez dece

MediaSfera

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Svi koji su gledali seriju “Seks i grad” sećaju se scene kada je Keri Bredšo pozvala drugaricu i rekla joj da se udaje za sebe i da želi da joj drugarica kupi Manolo Blahnik cipele.
U slučaju da ima onih koji nisu gledali seriju, evo kratkog objašnjenja episode: Keri je bila kod drugarice na proslavi dečijeg rođendana i svi gosti su morali da se izuju, zbog prljavštine koja se nalazi na cipelama, a deca su na podu i puze, te podovi moraju biti čisti. Keri je zaprepašćena skinula svoje Manolo Blahnik cipele, kada je krenula sa rođendana neko je obuo i tako ukrao njene cipele. Posvađala se sa drugaricom koja je htela da joj da novac za cipele, ali kada je čula cenu rekla je Keri da je dala previše novca za cipele i da je bolje da ima muža i decu nego skupe cipele. Keri joj je posle par dana pozvala i rekla da se udaje za sebe i da želi da joj drugarica kupi baš te cipele. Inače, kad god je u seriji bila neka proslava – venčanje, detetov prvi rođendan, šta god, slavljenici su govori prijateljima šta žele da im prijatelji poklone.

Za one koji ne znaju, Manolo Blahnik cipele je proslavila baš Keri, odnosno Sara Džesika Parker kroz svoju ulogu Keri Bredšo. U seriji “Seks i grad” Keri je imala veliki broj ovih cipela i stalno ih je nosila, ali je jedan par cipela bio poseban, to su bile naravno Manolo Blahnik nazvane “Hangisi satin courts”. Cipele su od satena, imaju veoma tanku štiklu, cipele su špicaste i ukrašene su velikom šnalom sa štrasom.

Uglavnom, ova epizoda serije “Seks i grad” me je podstakla na razmišljanje o svim onim neudatim ženama i nemajkama i o tome koliko je nepravedno to što sve one imaju troškove u vidu poklona za veridbu, venčanje, rođenje prvog deteta, drugog, trećeg, pa krštenja te dece, pa rođendani te dece svake godine, pa 18. rođendani te dece… One daju novčana sredstava kroz poklone, a da li one dobiju ta novčana sredstava nazad? Ne. One imaju samo svoj rođendan. Ovo zapravo nije kolumna samo za neudate i žene bez dece, ovo je i za muškarce koji nisu oženjeni niti su roditelji.

Naravno, ne treba sve gledati kroz novac, u smislu da će ona ili on da finansira tuđu decu, kao što ne bi trebalo ni svadbe da se prave da bi se zaradilo što se kod nas u Srbiji redovno dešava. Ali, svi oni koji su sami su verovatno žrtvovali nešto što su želeli sebi da kupe da bi kupili drugima, pa čak i da nisu žrtvovali, smatram da je nepravedno prema onima koji su sami.

No, bilo kako bilo, ja ću se sigurno udati, ako ne za muža, svoju srodnu dušu, a onda barem za sebe kao Keri Bredšo. Šalu na stranu, volela bih i da budem žena i da budem majka, ali čak i ako to ne budem, sigurno ću biti srećna!

 


 

Jovana Ješić

 

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/

 

 

 

 

 

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkendIn

 

 

 
Dodaj komentar

Click here to post a comment

NAŠA IZDANJA

Kategorije

20. Beogradski festival igre

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .