Magazin Putovanja

Sahranjivanje u prirodi u Beču

MediaSfera

 

 

 

Izvor: EurocommPR

 

Bečko pogrebno preduzeće je nedavno predstavilo novi način sahranjivanja u prirodi koje je do sada bilo moguće samo u urni. Sa novim „živim kovčegom“ to postaje prošlost. Ljudi koji ne žele kremaciju na ovaj način mogu da se odluče i za sahranu u prirodi.




„Živi kovčeg“ se pravi od pečuraka. Njihov vegetativni deo koji se nalazi ispod zemlje naziva se micelijum. Micelijum se uzgaja sedam dana bez upotrebe toplote, struje i svetlosti. Kada kovčeg dobije osnovni oblik počinje da se suši. Rast pečuraka se prekida i one se stavljaju u neku vrstu mirovanja. Tokom proizvodnje kovčega ne nastaje ugljen-dioksid. Pored toga za razliku od konvencionalnih kovčega štedi se sirovina drvo. Nakon sahrane podzemne vode ponovo pokreću micelijum i pokojnik se vraća u ciklus prirode. Podloga u kovčegu je zelena mahovina.

Bečko pogrebno preduzeće ekskluzivno prodaje kovčeg proizvođača „Loop Biotech“. Kovčeg ne mora da se koristi samo za sahrane u prirodi, već može da se upotrebi i u slučaju konvencionalnih saharana.

 

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkendIn




Dodaj komentar

Click here to post a comment

NAŠA IZDANJA

59. Oktobarski salon

GoetheFEST

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .