Lifestyle

Koje su najbolje lokacije za život u Beogradu

MediaSfera

 

Piše: Velibor Živokov

 

Veliki gradovi su oduvek bili stecište različitih kulturnih dešavanja, boljih poslovnih prilika i mesta gde se odvija dinamičan društveni život. Glavni grad Srbije postao je atraktivna lokacija za stanovanje, budući da nudi više mogućnosti kada su u pitanju karijera i obrazovanje.
Studenti, mladi pojedinci i porodice biraju Beograd kao mesto gde ćete započeti novu etapu svog života, a ovaj grad itekako ima šta da ponudi svakom ko odlučli da se nastani u njemu. Osim toga, zbog svojih različititosti, kulturnog bogatstva i atraktivnog noćnog života, veoma je popularan među turistima i predstavlja nezaobilaznu tačku na mapi jugoistočne Evrope.

Ukoliko planirate da se preselite ovaj perspektivni grad, proverite koje su najbolje lokacije za život u njemu.

Voždovac: Mir u centru grada

Ova beogradska opština obuhvata centralni i jugoistočni deo grada i savršena je lokacija za sve one koji žele mirno okruženje, a ujedno i blizinu centra grada. Idealan je za porodice, a obiluje mnoštvom modernih zgrada, sadrži vrtiće, osnovne i srednje škole, kao i parkove i druge zelene površine. Ukoliko planirate kupovinu nekretnine u Beogradu, Voždovac raspolaže velikim brojem različitih nekretnina, a cene varijaju u zavisnosti od vrste gradnje i tačne lokacije. Povezanost autobuskih i drugih linija prevoza sa ostalim delovima grada je odlična, što ovu beogradsku opštinu čini jednom od najpoželjnijih za život.

Novi Beograd kao najperspektivniji deo grada

Ovaj deo Beograda se najbrže razvija, a predstavlja atraktivnu lokaciju za sve one koji su u potrazi za novim početkom u velikom gradu. Novi Beograd sadrži mnogobrojne parkove, vrtiće i škole, što ga činim idealnom lokacijom za porodice sa decom. Pored toga, ovde se nalazi veliki broj kompanija, banaka i drugih poslovnih preduzeća, pa je vrlo moguće da se vaše novo radno mesto nalazi baš upravo tamo. Kada su u pitanju nekretnine, u ponudi je kvalitetna novogradnja, što Novi Beograd svrstava među vodeće lokacije za život u prestonici. Dovoljan broj parkinga i široki bulevari su neke od glavnih karakteristika ovog dela grada, pa će svi oni koji se nastane ovde biti donekle pošteđeni haotičnih saobraćajnih gužvi. Poznat je i po modernim tržnim centrima, koji uvek nude zagarantovanu zabavu za celu porodicu, pa su tako vikendima veoma posećeni. A ukoliko poželite da slobodno vreme provedete nadomak reke, Savski kej je popularno beogradsko izletište i mesto gde možete da se opustite i napravite predah od ubrzanog tempa života.

Zvezdara: Oaza zelenila nadomak grada

Ova beogradska opština zauzima čitav istočni deo urbanog dela grada, a specifična je po temu što se na njoj nalazi jedna od najvećih šuma u beogradskoj urbanoj zoni. Zvezdara je idealna za sve one koji žele da budu u centru dešavanja, a ipak uživaju u zelenilu i prirodnom okruženju. Ukoliko ste ljubitelj sporta i rekreacije, onda će ovaj deo grada zadovoljiti vaše potrebe i bićete u prilici da uživate prelepim šumskim stazama. Sa druge strane, ovaj kraj obiluje mnoštvom prodavnica, banaka i drugih poslovnih objekata, što ga ujedno čini i izuzetno urbanim. Potražnja za nekretninama u ovom delu Beograda je izuzetno visoka, što opravdava činjenicu da je spoj urbanog i prirodnog dobitna kombinacija za život u glavnom gradu.

Zemun: Najšarmantniji deo Beograda

Zemun je postao sastavni deo Beograda 1934. godine i predstavlja jednu od istorijski najbogatijih i najatraktivnijih opština prestonice. Sačuvane su mnogobrojne zgrade iz perioda Austrougarske, a specifičan je po kaldrmisanoj stazi koja se proteže duž reke i vodi do glavnog turističkog odredišta – brda Gardoš. Život u ovom delu Beograda je usporeniji i i rasterećeniji u odnosu na centar grada, a zbog svog šarma i kulturno-istorijske baštine, veoma je poželjan za život. Povezanost sa ostalim delovima Beograda je odlična, čime se pozicionirao na listu najpopularnijih opština, a kuće su se pokazale kao podjednako popularan vid nekretnina, pored klasičnih stambenih zgrada.

Ukoliko ste odlučili da okrenete novi list i otpočnete život u prestonici, na raspolaganju su vam različite vrste nekretnina, stoga ne sumnjamo da ćete lako pronaći onu koja odgovara vašim preferencijama i potrebama. Svaka od gradskih opština nudi drugačije iskustvo i poseduje svojstven šarm, a na vama je da odaberete šta će najviše odgovarati vašem stilu života i zadovoljiti vaša očekivanja.

 

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkendIn

 

 

 

 
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .