Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Slatke iluzije i dvosmisleni signali

MediaSfera

 

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Imam jednu koleginicu koja baš veruje u horoskop. Svaki put kad joj kažem da mi se neko svideo ili da mi se neko dopao, ona krene da me ispituje za njegov horoskopski znak i kreće da me uvlači u ono od čega meni puca glava.
Ja nikada nisam verovala u horoskop. Nije mi jasno i uopšte mi ne pije vodu priča da se svim ljudima koji su neki horoskopski znak dešava isto, na primer “ovog meseca ćete promeniti posao”, znači svi jarčevi na ovom svetu će ovog meseca promeniti posao?! Ma važi.

Sigurno imam neke osobine koje su karakteristične za moj horoskopski znak, ali u slaganje horoskopskih znakova, natalnu kartu, znakove u kući i ostale stvari tog tipa ja baš nikada nisam verovala, niti ću.

Uglavnom, kaže meni ta koleginica za tog nekog dečka da se mi slažemo i da nam vidi blistavu zajedničku budućnost prema položaju zvezda. Prošlo je par meseci, mi nismo mnogo daleko od početka odmakli. On mi nije dao jasan znak. Ja jesam, ili bar mislim da jesam. Javljala sam mu se par puta, čak ga i pozvala na kafu. Pokazala sam inicijativu.

Moja najbolja drugarica je takođe u nedefinisanom odnosu. Nisu ni prijatelji, a ni partneri. Negde između su. Ja sam toliko nekada volela te početke, te slatke iluzije, a sada bih najradije kada bih mogla da samo uskočim u vezu od dve godine. Znači, da odmah od kad krenemo da se zabavljamo budemo dve godine zajedno. To je apsolutno nemoguće.

Ali baš mi teško pada to što ponovo moram da pričam nekome o svojim hobijima i interesovanjima, što moram ponovo da proučavam reakcije, da upoznajem novo telo, da se smejem forama koje sam već čula. Zvučim bezobrazno, ali i sama mrzim sebe zbog toga što sam sama sebi stvorila strah vezan za neku novu osobu.

Strah da ti signali nisu pravi signali. Strah da sam ih ja pogrešno protumačila. Strah da to ne vodi ni čemu. Strah da to nije ta osoba. Strah da smo ipak samo prijatelji. Jednostavno, svesna sam da su neke stvari, neke osobe i nečiji postupci ostavile dubok trag na meni, a to se najviše ispoljava onda kada pokušam da gradim vezu i da budem sa nekim novim.

Kaže mi drugarica da bi volela da on dođe i otvoreno kaže na čemu su, šta želi i da li uopšte nešto želi. Razumem je, jer bih i ja volela da ovaj moj dođe i kaže, ali em se plašim da neće reći to što želim da čujem, em sam sasvim sigurna da ni njoj njen, ni meni moj neće doći da kaže otvoreno šta želi. Jednostavno je, muškarci su takvi. Daju dvosmislene signale.

Momci koji su nekada pevali serenade pod prozorima devojaka i izjavljivali im ljubav više ne postoje. Posle završenog dopisivanja sa njim sama sebi kažem “ako se ne javi u roku od deset to znači da mu se ne dopadaš i ti ćeš tada da digneš ruke od njega”.

Prođe deset dana, on se ne javi, ali ni ja ne dignem ruke, jer me uvek muči ono “šta bi bilo kad bi bilo…” Moja drugarica se stvarno ohladi i nju to ne muči, ona smatra da ako nešto treba da se desi, to će se desititi, to će sudbina da sredi, a ja ne dižem ruke, jer ne želim da odustanem od nečega što bi možda moglo da bude ljubav za ceo život. A možda i ne bi bilo. Ko zna.

Videćemo.

Ja sam u svojoj glavi napravila scene koje se verovatno nikad neće desiti u realnosti i time sama sebe povređujem. Možda je i u pravu ta moja drugarica, ako treba da se desi onda će se desiti, za to će se sudbina pobrinuti, na meni je da dignem ruke, a ne da silim nešto za šta mi nisu dati jasni signali. Ne treba da strepim što odustajem. Ne treba da se pitam “šta bi bilo kad bi bilo…”, jer ako treba da bude biće.

 


Jovana Ješić

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu

 

 

 
Dodaj komentar

Click here to post a comment

Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .