Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Srbija – zemlja najboljih

MediaSfera

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Potrebni su mi dani da nabrojim sve uspehe koje su naši sportisti postigli ove godine. Ako na to dodamo i brojna priznanja i nagrade naših umetnika, spisak postaje sve duži.
Naši fudbaleri izborili su se za plasman na svetsko prvenstvo u Kataru.

Naše košarkašice su se izborile za plasman na svetsko prvenstvo.

Željko Obradović je proglašen za trenera godine u ABA ligi.

Dušan Alimpijević je trener godine u Evrokupu.

Nikola Jović je najbolji mladi igrač u ABA ligi, a Branko Lazić je najbolji defanzivac iste te lige.

Miloš Vasić i Martin Mačković zauzeli su drugo mesto na veslačkoj regati u Italiji, a sada se pripremaju za svetski kup u veslanju.

Srbija je zemlja najboljih. Najboljih sportista. Najvećih umetnika. Zemlja najboljih ljudi. Ja sam patriota. I ovakve stvari me baš raduju. Poslednja dva dana sam ponosna na svoj narod, na svoje sportiste i umetnike. Ne volim svojatanja, ali moram da priznam da naše najbolje ljude nazivam svojima. Novak je najbolji teniser svih vremena. Najbolji i kad pobeđuje, i kad gubi. On uvek ima moju podršku. Baš kao i Vasilije Micić koji je najbolji poenter Evrolige.

Prekjuče su naša dva košarkaša dobila titulu MVP-ja (Most Valuable Player) Miloš Teodosić i Nikola Jokić. Teodosić je MVP finala Evrokupa, a Jokić MVP NBA lige. Zbog njihovih uspeha sam bila presrećna.

Juče je naša Konstrakta prošla u finale Evrovizije. Bila sam sigurna da će proći u finale, ali ipak sam se zgrčila dok su voditelji čitali finaliste. Konstraktu su pročitali poslednju, desetu. Nakon što su pročitali 5 finalista, unervozila sam se. Dlanovi su počeli da mi se znoje, a u glavi su se nizale rečenice poput “ovo je nepravda”, “ona je naša pobednica”, a onda sam čula da smo prošli u finale i od sreće sam počela da skačem po kući. Bila sam srećna, a sada sam još više. Celu noć sam gledala snimke i reakcije naših ljudi, ali i naših komšija – Hrvata i Crnogoraca, koji su se istinski radovali zbog Konstraktinog prolaska u finale. Srećna sam što smo ujedinjeni kada su ovakve stvari u pitanju. Srećna sam što naš narod zna da prepozna i da ceni trud, rad i ljubav. Srećna sam što znamo da pružimo podršku.

Što se Konstrakte tiče, pobedu je zaslužila, pesma mi se sviđa. I ritam. I melodija. I tekst. I poruka koju šalje. I koreografija. Sve mi se sviđa. Ako me pitate da li će da pobedi, ne znam. Pobedu je zaslužila, kad ovo kažem nisam ni malo pristrasna. Kladionice kažu da će biti u prvih 10. Videćemo. Ja mislim da će Ukrajina da pobedi. Ne zato što im je dobra pesma ili nastup, već zato što Evropa želi da pošalje poruku Rusiji da su uz Ukrajinu. Sve je politika. Pa tako i Evrovizija. Ipak se nadam da će naša predstavnica da pobedi. Ili bar da bude druga, ako Ukrajina bude prva. Tako ćemo imati dva pobednika – jedan izabran zbog politike, drugi pobednik izabran zbog kvaliteta. Čekamo subotu i finale Evrovizije.

Radujem se uspesima i trudu naših sportista, umetnika, naučnika. Radujem se uspesima naših đaka. Srećna sam zbog dobrih ljudi koje ima naša zemlja. Srećna sam što znamo da se ujedinimo kada je to potrebno. Sada je potrebno. Dok budemo gledali finale Evrovizije i navijali za našu Konstraktu, uzmimo telefone u ruke i pošaljimo poruku za NURDOR, Budi Human, Nacionalnu kuhinju ili za bilo koju drugu organizaciju ili fondaciju koja pomaže obolelima i gladnima. Mislimo i na druge. Kad već ne možemo da glasamo za Konstraktu, glasajmo za zdravlje, život i opstanak. Neka komšije, Evropa i Bog dovedu Konstraktu do pobede uz naše navijanje.

 


 

Jovana Ješić

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu

 

 
Dodaj komentar

Click here to post a comment

NAŠA IZDANJA

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .