Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: “Joj ko vam je ovo radio?!”

MediaSfera

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Moj deda je sagradio našu kuću u kojoj živimo. Nakon što su se mama i tata venčali počeli su da sređuju gole zidove kuće i da je dograđuju. Parket, pločice, terase, PVC stolarija, fasada. Posla je bilo puno, a i mnogi kažu da u kući uvek ima posla, još kad kuća ima veliko dvorišta – poslu i ulaganju nikad kraja.
Pre 15 godina, kada sam ja krenula u prvi razred, sa prvog sprata preselili smo se u tek renovirano prizemlje.

Pre tri godine smo renovirali kuhinju i trpezariju.

Prošle godine smo planirali da renoviramo kupatilo. Mama je bila bolesna i nije bila u stanju da ide na gornji sprat i da koristi gornje kupatilio dok traju radovi. To je bio razlog zbog kog smo renoviranje kupatila odložili za neke dana kada mami bude bolje. Mama te dane nije dočekala, tako da je renoviranje kupatila došlo na red tek danas.

Naše kupatilo je bilo funkcionalno, ali ipak ništa nije večno, te su tako posle 15 godina korišćenja česme počele da cure, sifoni su postali kruti, ventili su zakočili, tuš kabina je propala. Renoviranju kupatila sam se jako radovala, a posle je to radovanje orešlo u nerviranje i konstanto postavljanje pitanja “hoće li se ovo ikada završiti?!”

Majstor je kada je došao da pogleda kupatilo i da zapiše šta je sve potrebno da kupi počeo je da kuka i leleče i stalno je postavljao pitanje: “Joj ko vam je ovo radio?!” To je rečenica koju svaki majstor izgovori kada dođe nešto da radi. Majstor pre njega je bio loš, a on je dobar. Kad dođe majstor posle tog dobrog i on ispada loš majstor. To je dobro poznata majstorska priča.

Radovi su počeli u subotu, plan je bio da se kupatilo završi u sredu, jer sve sanitarije i druga kupatilska oprema ima na stanju u prodavnici i rok za isporuku je 24 sata. Sreda je prošla, radovi nisu bili gotovi. Stigla je subota, nedelju dana od početka radova je prošlo, kraj se nije ni nazirao. Došla je nova sedmica, novi ponedeljak radovi i dalje traju. Brzo je stigla i naredna subota radovi su se završili, ali je kupatilo i dalje bilo zabranjena zona – suše se fuge i silikoni.

Ja ne trpim nehigijenu, nečistoću i prljavštinu. Obožavam da čistim, to me smiruje i opušta. Ne trpim haos i kod mene je sve uvek na svom mestu. Kuća mi nije muzej u kom ništa ne sme da se pomeri i dodirne, ali uvek mora da se vrati na svoje mesto. Moji prijatelji kažu da mi je kuća čistija i od bolnica! To mi imponuje, ulažem mnogo vremena u higijenu svog doma. Zbog radova mi je kuća, naravno, bila u haosu. Jedva sam dočekala da se radovi završe i da uglancam svoju kuću.

Radovi su završeni, stiglo je lepo vreme i proleće što znači da je došlo vreme za prolećnu generalku. Prolećno čišćenje je ono što me čeka ovaj vikend, a onda i uživanje u novom kupatilu i čistoj kući. Najbitnije je da su radovi završeni i kupatilo je spremno za korišćenje.

 


 

Jovana Ješić


Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/Dodaj komentar

Click here to post a comment

Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .