Putovanja

Otvaranje trgovine i gastronomije u Beču

MediaSfera

 

 

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je najavio da Beč predlaže postepeno otvaranje od 13. decembra kada će potpuno zatvaranje Austrije biti okončano.




Trgovina, pružaoci kozmetičkih usluga, kulturne ustanove i Božićni vašari će biti otvoreni za vakcinisane od 13. decembra, s tim što će gastronomski štandovi na Božićnim vašarima u početku nuditi samo kupovinu za poneti. Restorani, kafići, barovi i ostali ugostiteljski objekti i hoteli treba da otvore 20. decembra, najavio je Ludvig. Sportske aktivnosti koje se odvijaju na otvorenom i u zatvorenom, ukoliko nema puno fizičkog kontakta, treba da budu omogućene, a odgovarajuća rešenja će se pronaći i za fitnes centre. Noćna gastronomija će ostati zatvorena do daljnjeg.

Bečki predlozi će biti razmotreni danas na sastanku saveznog i pokraijnskog nivoa sa novom vladom i predsednicima ostalih pokrajina, prezicirao je Ludvig. „Nadam se da ćemo postaviti jedinstvena pravila. Bilo bi smisleno da imamo zajedničku osnovu uz dodatne lokalne mere.“

„Beč ima najnižu stopu incidencije od svih pokrajina, ali to nije razlog za brzo otvaranje. Broj novih slučajeva će u narednim danima da opada, vrhunac četvrtog talasa je dostignut, ali su odeljenja intenzivne nege i dalje opterećena pacijentima zaraženim koronavirusom. Nezaivsno da li je delta ili omikron varijanta u pitanju maske, vakcinacija i testiranje imaju najveću efikasnost u smanjenju uticaja pandemije“, objašnjava Mihael Binder, medicinski direktor Bečkog zdravstvenog udruženja i član stručnog tima gradnačelnika.

 

 



 

 

NAŠA IZDANJA

28. Palić Film Festiva

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .