Lifestyle

Kako sistem kućne bezbednosti štiti od stresa?

MediaSfera

 

Piše: Srbijanka Stanković

 

 

Ubrzanost gotovo da je postala sinonim za moderan stil života. Ako na trenutak obratimo pažnju na uobičajene dnevne rutine, primećujemo da većinu unapred vremenski određujemo, postavljamo prioritete, a sve što nije prioritet obavljamo „s nogu“. Svaki slobodan minut između dva važna zadatka poklanjamo manje važnom zadatku, kako bismo bili sigurni da ćemo sve postići i da nas narednog dana neće dočekati mnoštvo obaveza.
Zvuči haotično? Slažemo se. Ako ste i sami prepoznali svoj prosečan dan u ovom opisu, sigurno Vam je poznato da stalna trka s vremenom izaziva nervozu i stres.

Kako ste se uhvatili ukoštac sa nervozom i stresom? Prihvatili ste ih kao sastavni deo života (sigurno ne kao deo života bez kog ne biste mogli), odnosno kao još jedan u nizu zadataka s kojima morate da se izborite.

Sa druge strane, (svesno ili ne), dodelili ste novu ulogu stresu koji dolazi u paketu s modernim stilom života – on je Vaš učitelj. Stres Vas uči i svakodnevno podseća da više cenite slobodno vreme i provodite ga sadržajnije, ponekad usporite bez obzira koliko obaveza imate, te posvetite više pažnje zdravlju i opuštanju.

Ako najveći deo dana provodite na poslu, u automobilu ili na telefonu, sigurno nema lepšeg osećaja od onog kad sat otkuca kraj radnog dana i napokon možete da se „isključite“. Stara izreka kaže da je čovekov dom njegov dvorac. To znači da je dom mesto gde bi svako trebalo da se oseća opušteno, prihvaćeno, voljeno i zaštićeno.

Osećaj mira i sigurnosti u svoja „četiri zida“ je najlepši beg od gradske vreve i haotičnih poslovnih obaveza koje možete da priuštite sebi svaki dan. Kako bi spokoj bio potpun, sve je više savremenih porodica koje odlučuju da svoj dvorac zaštite modernim stražarima – sistemom kućne bezbednosti.

Da li je i kada pravo vreme da ugradite sistem bezbednosti?

Svi želimo da provodimo vreme u lepom i sigurnom prostoru. Svoj dom doživljavamo kao materijalno dobro koje ima emotivnu vrednost i gotovo ceo život ulažemo u njegovo održavanje, uređivanje i renoviranje – od kupatila, preko kuhinje pa do spavaće sobe, trudimo se da nam sve bude cakum-pakum. Uglavnom se vodimo aspektom estetike i nastojimo da svaka promena bude lepša od prethodne.

Koliko se pritom posvećujemo zaštiti doma od uljeza? Najčešće nedovoljno.

Kada je u pitanju sigurnost Vašeg doma (ne samo vrednosti koje se u njemu nalaze, već i ukućana), najmudrija odluka je ne prepustiti ništa slučaju. Čak i ako živite u kraju koji je poznat po bezbednosti ili ste dugi niz godina bez kućne zaštite, a pritom niste imali neželjenih situacija – ulaganje u bezbednost je sigurna investicija kojom štitite ono najvrednije. Naročito u „omiljeno doba godine“ lopova i provalnika.

Leto polako odmiče, ali ne i topli dani. Oni koji se nisu odlučili za produženi odmor daleko od kuće, svakako će iskoristiti priliku da slobodno vreme provode u prirodi, čarima gradskih bašti ili bazena.

Provalnici, koji su često upoznati s kretanjem meštana, takođe koriste ove dane kako bi izvideli posede u odsustvu vlasnika i sproveli svoje loše namere u dela. Budući da su leto i rana jesen doba kada je većina ljudi izvan kuća, što preko dana, što tokom godišnjih odmora, upravo u ovom periodu se beleži porast provala i krađa. Stoga, razmislite o ugradnji bezbednosnog sistema kao što je video nadzor pre nego što počnu hladni dani.

Kako da pronađete adekvatnu zaštitu za svoj dom?

Sistem kućne bezbednosti štiti ono najvrednije – sigurnost Vaše porodice i imovine. Da biste bili sigurni da je sistem koji ste odabrali pouzdan, najbolje je da prepustite planiranje i ugradnju profesionalcima. Na tržištu je dostupan širok dijapazon proizvoda brojnih proizvođača, ali treba imati na umu da samo tehnička oprema vrhunskog kvaliteta garantuje sigurnu zaštitu. Gde počinje Vaša potraga?

Raspitajte se koja je kompanija pouzdana, obratite se njihovom stručnom timu za sva pitanja u vezi planiranja, odabira opreme, ugradnje i održavanja. Stručni tim će Vam pomoći da pronađete idealno rešenje prema potrebama i zahtevima prostora koji želite da zaštitite. Mnoge kompanije nude opremu najpoznatijih svetskih proizvođača, što garantuje preciznost i sigurnost Vašeg novog sistema zaštite.

Ugradnja sigurnosnog sistema podiže bezbednost Vašeg doma, kao i kvaliteta života u njemu – na viši nivo. Ulaganjem u pouzdanu zaštitu, ulažete u sopstveni mir – u svakom momentu znate da su Vaši najmiliji na sigurnom, da su vredne stvari na svom mestu i da ste uvek u toku sa dešavanjima u svojoj oazi. Bezbedan dom znači još lepši beg od gužve, buke i svega što vam stvara stres tokom dana, a povratak spokoju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu

 
Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .