Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Epitet “druga žena”

MediaSfera

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Epitet “druga žena” jeste sinonim za reč “ljubavnica”. To je osoba za koju se zaklinjemo da nikada nećemo biti. I trudimo se da to obećanje dato sebi i ispunimo.
Međutim, nekad datu reč pogazimo, nekada svesno, nekada nesvesno.

Dopao mi se jedan dečko iz kraja. Često sam ga viđala u samoposluzi. Posle par namigivanja i hvatanja za isti hleb pozvao me je da izađemo. Dugo sam se raspitivala o njemu, ali nisam ništa saznala, pričao je slatke priče, a ja sam padala na nos od zaljubljivanja.

Upustili smo se u vezu i sve je bilo kao u bajci prvih 15 dana. A onda je usledio horor. Videli smo se u ponedeljak, nismo se čuli do srede, u sredu na svoje društvene mreže, koje su mu bile potpuno neaktivne, objavljuje fotografiju sa devojkom i u opis stavlja smajliće katanca i srca i piše: “najlepše 4 godine u ljubavi sa njom”. Šok!  Tragedija!

Da li je prvo nastupila tuga, jer on nije moj, ili bes, jer je lažov i manipulator, ili razočarenje kada sam shvatila da sam dobila titulu “druge žene”?

Ne znam.

Znam da sam samo kliknula na pravougaonik na kom je pisalo “block person” i počela sam da vrtim film u glavi, da krivim sebe i pokušavala da složim kockice u glavi.

Jedino do čega sam došla jeste da sam ja zaljubljeni tetreb, da sam se ponašala kao zaljubljena šiparica i kao da imam 15 godina.

Bila sam zaslepljena, ali opet nije ni to opravdanje. Ponovo sam tražila informacije o njemu, svuda i kod svih. Nisam ništa saznala. To znači da nisam kriva.

Zar je trebalo da unajmim privatnog detektiva da bih saznala da li je on stvarno ono za šta se predstavlja da jeste ili paralelno vodi dva života? Ne, nije trebalo da unajmim detektiva, ali poučena lošim iskustvo, verovatno da ću to uraditi sledeći put.

Nekako sam ga prebolela. Ohladila se. Oprostila sebi. I nastavila dalje. I da budem iskrena, mržnju koju sam gajila u tom trenutku prema sebi, usmerila sam je ka njemu. A što se tiče njegove devojke, da budem iskrena, ni na kraj pameti mi nije bilo da joj se javim, da joj otvorim oči, da mu se osvetim. Želela sam što pre da sve to zaboravim.

I zaboravila sam.

 


Jovana Ješić

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .