Medijske inicijative

Na Olimpijadi u karantinu ostalo sedam novinara i medijskih radnika RTS-a

MediaSfera

 

 

Sportski novinar Radio televizije Srbija (RTS) i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) Dušan Albijanić jedan je od sedmoro novinara i medijskih radnika RTS-a koji su i dalje u karantinu i sprečeni da izveštavaju sa Olimpijskih igara koje se upravo održavaju u Tokiju.
Japanski organizatori dozvolili su da sedmoro novinara i medijskih radnika RTS-a, od ukupno 14 kojima je određen karantin, napuste hotelske sobe i nastave da rade, ali uz ograničenja.

Oni ne mogu da idu na sportska dešavanja, ali mogu da izveštavaju iz RTS-ovog pula do kog svako pojedinačno treba da stigne taksijem. Ne smeju da ulaze u šatl autobuse koji prevoze novinare iz hotela do Međunarodnog emisionog centra gde se nalazi i RTS-ov prostor.

Nas sedmoro smo i dalje u hotelu. Tijana Jevtić i ja od novinara i pet kolega iz tehnike. Gledamo prenose na RTS planeti i šaljemo podatke porukama novinarima koji izveštavaju. Sobe su skučene, a hranu nam donose kolege“, rekao je Albijanić za UNS.

Albijaniću je ovo prva olimpijada sa koje izveštava, četvrti dan u karantinu, i kako sada stvari stoje moraće u hotelskoj sobi da bude do 4. avgusta.

Dopisujemo se sa vlasnicima prava, organizatorima… Mi smo svi vakcinisani. Pre odlaska uradili smo PCR test, zatim, po sletanju. Pet testova uradili smo u Tokiju i svi su negativni“, kaže Albijanić i dodaje da je počeo da piše dnevnik.

Na pitanje kako su organizatori igara u Tokiju odabrali sedmoro RTS-ovih radnika koji od juče nisu u karantinu Albijanić odgovara da su dva meseca pre početka Olimpijade poslali profesionalne biografije iz kojih je jasno da bi Tijana i on izveštavali direktno sa terena i bili u kontaktu sa sportistima. To je, kako pretpostavlja, razlog da ne budu među tih sedmoro kojima je omogućeno da kako tako rade.

Prema jučerašnjim informacijama kojima Albijanić raspolaže ukupno 17 novinara i medijskih radnika iz RTS-a i stranih redakcija i dalje je u karantinu. Prvobitno ih je bilo 39, a karantin im je određen jer su u avionu za Tokio sedeli uz ili u blizini putnika zaraženog korona virusom.

U karantinu se nalaze: Tijana Jevtić, Dušan Albijanić, Radoslav Simić, Vladimir Mijalјević i još nekoliko zaposlenih sa javnog servisa.

Komentatori, novinari, montažeri, snimatelјi sve vreme se nalaze u sobama, koje nemaju terasu, strogo im je zabranjen izlazak i nemanju prava na kontakt sa drugim lјudima. Tako je Javnom Serivsu na raspolaganju ostalo samo tri komentatora za uklјučenja sa Olimpijskih igara.

Među njima su Slobodan Šarenac, Predrag Milinković i Miloš Krivokapić.

Pored RTS, u karantinu su i lјudi iz drugih televizijskih kuća, kao što su: ZDF, Slovačka nacionalna televizija, Austrijska televizija, ali manji broj lјudi.

Prema nezvaničnim informacijama, deo delegacije koji je u karantinu bi trebalo do 3. avgusta da provede zatvoren u sobama.

Izvor: UNS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu

 

 
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

53 Beogradski fashion week

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .