Događaji

Danas počinje novi DEV9T produženi vikend

MediaSfera

 

Foto: Alma Drnovac

 

Ciglana je ponovo domaćin jedinstvenoj regionalnoj umetničkoj smotri koja će ove godine trajati skoro celo leto. Nakon uspešno održanog prvog produženog vikenda, Dev9t najavljuje nove umetničke sadržaje za period od srede, 14. jula, do nedelje, 18. jula. Nove umetničke postavke, izložbe, filmovi, performansi i radionice, sastavni su deo sadržaja, a u sklopu specijalnog muzičkog programa “Provetravanje na Dev9t” ovaj vikend stižu Artan Lili, Obojeni Program, Kralj Čačka i Svemirko sa predgrupama. 
DEV9T, interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u regionu što zbog lokacije, što zbog koncepta, ove godine će pokušava da nadoknadi sve propušteno u prethodnom periodu, te se dešava u novom formatu, koji je relaksiran od ograničenja i trajaće skoro celo leto. Definisan je i programski sadržaj za drugi produženi vikend u Ciglani i to od 14. – 18. jula.

U sredu, 14. jula, kapije Ciglane biće otvorene od 17 časova, a sve posetioce dočekaće izložbena postavka u Arakisu, filmski program na bini Oko, te muzički program na binama Sunset, Šumica i Kafana, uz mnoštvo pratećih umetničkih sadržaja.

U saradnji sa koncertnom agencijom Odličan Hrčak već sledeći dan, u četvrtak, počinje i poseban, koncertni deo programa pod nazivom “Provetravanje na Dev9t” kojim se Dev9t pridružuje osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima.

“Provetravanje na Dev9t” donosi live nastupe velikog broja bendova (četvrtkom, petkom i subotom sa početkom u 21h), a ovaj put u Ciglanu stižu:

  • Jul – KRALJ ČAČKA (gosti HORKESTAR)
  • Jul – OBOJENI PROGRAM (gosti SUPERNAUT)
  • Jul – ARTAN LILI (gosti SAVANA)
  • Jul – SVEMIRKO

Dnevne karte će biti dostupne na ulazu po regularnoj ceni od 300 rsd, dok kupovinom ulaznice od 500 rsd posetioci podržavaju i pomažu umetničkoj sceni. Uz kupljenu dnevnu kartu nije moguće prisutvovati koncertima iz programa “Provetravanje na Dev9t”. Karte za ove koncerte se posebno kupuju u Antishopu ili online putem ticket.rs, i koštaju 1.200 rsd, a u cenu ove ulaznice uključene je i dnevna karta za posetu Dev9t.

Dev9t od srede dobija ozbiljno pojačanje – 15. i 16. jula pridružuje se talentovana ekipa koja će još više obogatiti program i dati još jedan razlog  za posetu Ciglani. Kolektiv Base BG, muzička i event organizacija koju čine DJ-evi sa različitim muzičkim pozadinama, će podići na Dev9t još jedan stage i dovesti super DJ ekipu koja će puštati muziku, od tehna do diska. PLATFORM_081 PG radiće live streaming, a DAS DROGEN će svemu ovome dati umetnički pečat slikanjem uživo murala/grafita na ovom stejdžu.

I ovaj vikend će biti obeležen već ustanovljenom temom KLATNO, za koju je vizual radio Slavimir Stojanović Futro. Klatno je telo koje se njiše oko ravnotežnog položaja, a kao inicijalni korak za razvoj oscilacija potrebna je aktivna sila. Sa prvim zamahom stvoriće se energija koja će se vremenom menjati, ali se neće zaustavljati. Ako ne postoji druga sila da ga zaustavi, klatno će raditi zauvek. Dev9t želi da da taj početni vetar u leđa, inspiraciju za stvaranje i delovanje kako bismo aktivirali svakodnevnicu i dali joj novu energiju za pokret. Jer, sam pokret je stvaranje, a stvaranje je umetnost.

S obzirom da se Dev9t ove godine dešava u potpuno novim i drugačijim okolnostima, organizatori se obavezuju i na primenu svih mera i preporuka koje se odnose na sve direktne i indirektne učesnike u organizaciji i održavanju ove umetničke smotre, koje budu važile u tom trenutku, ali i da će pažljivo pratiti situaciju u narednom periodu i svaki sledeći korak planirati preventivno, svesno i savesno, znajući da je zdravlje svih nas najvažnije.

#silakojapokreće #klatno #dev9t #stvarajdalje

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i LinkendIn nalogu

 
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .