Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Nepostojeće zanimanje

Ekslozija-maste-jovana-jesic-jpg

MediaSfera

 

Piše: Jovana Ješić

 

Kada se mami zdravstveno stanje pogoršalo i kada nije bila u stanju da izlazi iz kuće, doktorka iz Kliničkog centra koja je vodila maminu bolest prepisala je terapiju koju je trebalo da prima u kućnim uslovima. Otišla sam sa nalozima i izveštajima u terensku službu, jer mama nije bila u stanju da ustane iz kreveta i ode u Dom zdravlja.  
Lekar i sestra su kasnije tog dana došli kod nas i pored bolesnika zatekli su moju tetku, maminu rođenu sestru, tatu i mene. Vidno iznervirani rekli su da “njoj ova terapija ništa ne znači, ona će to da ispiški za 15 minuta”, namestili su joj infuziju, bocu okačili na ofinger i otišli.

Posle par minuta je mami pukla vena, ja sam izvadila iglu onako kako su mi oni pokazali i od pola litra infuzije, mama je primila 3 kapi.

Sutradan, lekari iz doma zdravlja nam kažu da je za nju bolje da ona te lekove popije sa vodom, nego da je oni 100 puta bodu, a njoj su slabe vene. Tetka je pokušala da im objasni da ona ne može da guta, ali njih nije bilo briga.

Kasnije smo saznali da su oni po zakonu dužni da sede pored pacijenta dok ne isteče i poslednja kap leka i da su oni dužni da isključe infuziju. Kada smo im to rekli oni su počeli da se svađaju sa nama i da nam pričaju da oni imaju puno posla i ako bi pored svakog pacijenta sedeli sat vremena dok mu ne isteče infuzija, njima bi radno vreme bilo 20 sati, a ne 8 sati.

Spakovali su svoje stvari, ostavili iglu u veni i medicinski otpad pored mame i izašli. Na vratima se okrenula sestra i rekla mi da je jedino rešenje da oni iz kućnog dođu kod mame na kraju smene pa da ostanu i posle radnog vremena, ali to bi onda bilo 20€.

Aha, znači tu smo!

Treba vam 20€!

Dakle, lekar za kućno lečenje je nepostojeće zanimanje, ali ako date 20€ onda to zanimanje postoji.

 


Jovana Ješić

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/

 

 

 

 
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .