Vruće teme

Za malog Gavrila: Potrebno je prikupiti još 500.000 evra do ponedeljka

MediaSfera

 

 

Za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i dalje nedostaje novac. Uprkos brojnim akcijama koje su organizovane, ostalo je da se prikupi nešto više od pola miliona evra do ponedeljka, kako bi se lečenje obavilo u inostranstvu.
Dva i po miliona evra – toliko je novca potrebno kako bi sedmomesečni Gavrilo Đurđević imao šansu da ozdravi. Kapitenska traka Kristijana Ronalda koju je posle nepriznatog gola protiv Srbije bacio na stadionu Crvene zvezde, među prvima je bila ulog u prikupljanju pomoći. Na aukciji je prodata za 64 hiljade evra, dok je potpisani dres istog fudbalera prodat za 1,3 miliona dinara. Humanitarnu akciju donacijama svakodnevno podržavaju građani Srbije i razne kompanije, ali neophodan novac za lečenje u inostranstvu još nije prikupljen, piše N1.

„Nama za sada nedostaje nešto više od pola miliona evra, dobili smo termin u bolnici 25. maj, to je datum kada Gavrilo treba da ode da uradi sve potrebne analize pre primanja terapije. U ponedeljak ćemo imati tačan izvod iz fondacije koliko nam novca nedostaje i da li ćemo imati dovoljno da nas bolnica primi“, kaže Gavrilova mama Nevena Đurđević.

Kako bi se pomoglo da bolnica u Budimpešti otvori vrata za lečenje Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije, beogradska Gradska čistoća je tokom vikenda organizovala prikupljanje reciklažnog materijala. Akciji se priključila Televizija N1, a Gavrilova mama kaže da veruje da će njen sin uz pomoć svih ljudi dobre volje uspeti da ode na lečenje.

„To je akcija koja građane ne izlaže trošku, samo treba da razdvoje materijal za recikliranje i donesu ga, da shvate da je to skriveni novac koji u ovoj situaciji može pomoći Gavrilu, a nadam se da će se akcija sprovoditi i za ostalu decu kojima je pomoć potrebna i mislim da punoća ove akcije može da se oseti kada bi se cela Srbija pridružila“, dodaje Nevena Đurđević.

Malom Gavrilu bolest nije dijagnostikovana na vreme, što je dodatno otežalo situaciju. Zato njegova mama upozorava sve roditelje da budu obazrivi.

„Ja bih apelovala na sve roditelje koji primete generalizovanu hipotoniju kod svoje dece da to ne zanemaruju, kao i pedijatri i da odmah potraže stručnu pomoć, jer opet naglašavam da rano dijagnostikovanje je presudno za ozdravljenje. Nadam se da će Gavrilo biti dete koje će lepo prihvatiti terapiju, da će postići sve što može, da ukoliko ne dođe do toga, da Gavrilo neće biti uskraćen za terapiju koju je primao u zemlji“, rekla je Nevena Đurđević.

Svi koji žele da budu humani i pomognu Gavrilu Đurđeviću da pobedi bolest i izraste u zdravog dečaka, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 973 na broj 3030.

Građani o toku humanitarne akcije mogu da se informišu na stranicama „Za Gavrilovu pobedu“ na Tviteru, Instagramu i Fejsbuku.

Kako možete pomoći

Ko je u mogućnosti, Gavrilu može pomoći:

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:  160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun:  160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal
Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .