Eksplozija mašte Kolumne

Jovana Ješić: Slobodan izbor pojedinca

Ekslozija-maste-jovana-jesic-jpg

MediaSfera

 

 

Piše: Jovana Ješić

 

 

Vakcinacija je slobodan izbor pojedinca. Treba da poštujemo odluke drugih ljudi koje se tiču samo njih i ne utiču na druge.
Srbija se daleko ispred bogatijih i obično bolje orhanizovanih zemalja koja nudi svim odraslim građanima, ne samo besplatnu vakcinaciju, već i izbor kojom će se vakcinom vakcinisati.

Jesam ponosna na našu zemlju u ovom slučaju i zahvalna

Ja se osećam sigurnom zahvaljujući vakcinaciji i ne osuđujem one čija je odluka drugačija

Bez obzira da li ste vakcinisani ili ne čuvajte sebe i svoje bližnje.

Vakcinacija je tema broj jedan proteklih nekoliko meseci. Niko ko nije stručan ne treba da tera druge da se vakcinišu ili da se ne vakcinišu.

Od kako je počela korona par osoba koje imam za prijatelje na Facebook-u dele neke zabrinjavajuće informacije.

Informacije nisu zabrinjavajuće za sve, već samo za mene, jer sam mislila da su to neki malo pametniji ljudi, pa sam se sada zabrinula za svoju procenu ljudi. Elem, neke od informacija koje su delili jeste da korona ne postoji, da nas truju iz vazduha, da Bil Gejts hoće da nas čipuje, da hoće da nas ubiju, da je ovo farmaceutska mafija…

Nakon što su se pojavila vakcine oni su postali aktivakseri “vakcine će nas ubiti”,nećemo moći da se reprodukujemo”, “ko zna šta se nalazi u vakcinama”… Ti moji “prijatelji” sa Facebook-a iako su visoko obrazovani, ovim stavom dokazuju da zvanje ne znači znanje. Oni su tipični ravnozemljaši i antivakseri koji se hrane u Meku, i ne zanima ih sastav burgera, verovatno kori

Ja lično smatram da je vakcinacija slobodan izborsvakog  pojedinca. I treba da poštujemo odluke drugih ljudi. Ali ako neko širi dezinformacije koje mogu uticati na druge, to nije u redu.

Bilo kako bilo, i koja god da je vaša odluka, niko ne treba nikoga da napada i da ga ubeđuje u suprotno. Oni koji žele da se vakcinišu ne treba da budu napadani i ubeđivani da to ne radi, niti oni koji ne žele da se vakcinišu ne treba da budu napadani i ubeđivani da to ipak urade.

Koja god da je vaša odluka, nemojte zaboraviti da se čuvate i ostanite dobro!

 


Jovana Ješić

Rođena je 20.01.2001. godine u Beogradu. Studentkinja novinarstva koja kroz tekstove promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Radi kao novinarka Original magazina i PR književnice Ljiljane Šarac. Hobi joj je pisanje, u slobodno vreme čita knjige i bavi se preduzetništvom. Promoviše svoj pogled na svet i oplemenjuje čitalački um tekstovima koje piše. Voli da putuje. Ima svoju stranicu: https://jovanajesic.wordpress.com/
Dodaj komentar

Click here to post a comment

NAŠA IZDANJA

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .