Medijske inicijative

Simonović: Niko neće da štampa dnevni list „Nova“

MediaSfera

 

 

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izjavio je u emisiji „Persona non grata“ da dnevni list „Nova“ nijedna štamparija neće da štampa.
Kako je naveo u Srbiji postoji šest, sedam mašina, koje bi to mogle da štampaju ovaj list, i istakao da su tražili da plate čak i više nego što je tržišna cena.

– Niko neće da nas štampa. Možda neke zaista nemaju kapaciteta, jer su prebukirane, ili nemaju tehničkih uslova. Niko nije rekao da neće, svi su rekli da – ne mogu. To je problem. Počevši od kompanije ‘Ringijer’, njihov odgovor je bio da nemaju kapacitet, to razumem. Štamparija ‘Borba’, zatim  Politika ima tehničkih problema, a štamparija ‘Color Press’ iz Novog Sada nema treću smenu. I jedna jedina svetla tačka je štamparija ‘Mađar So-a’ u Novom Sadu, koji su stvarno veliki profesionalci, izašli su u susret i rekli su nam da bi oni štampali“, objasnio je Simonović, prenosi N1.

On je precizirao da ni tamo neće moći da se štampaju, jer prema njegovim rečima, mogu samo da štampaju pola crno belo, a pola kolor“.

„Mi ćemo sigurno izdati novine, sada smo se, redakcija i ja, malo zainatili. Prosto je nemoguće da niko nema kapacitet da štampaju jedne dnevne novine“, naglasio je Simonović.

Simonović na pitanje da li misli da je to „nalog odozgo“, ili „strah samih štamparija“ odgovara da je „sada u Srbiji u svakom poslu stvorena atmosfera da jedan čovek odlučuje ko će raditi koji posao“.

“Mediji u Srbiji su sada karika vlasti. i oni žele sve da bukvalno kontrolišu. Siguran sam da među ovim štamparijama ima nekih koje nemaju kapacitete,  ali pola njih sigurno može, ko komercijalno razmišlja da nas štampa. Da obezbede dobre plate zaposlenima, oni bi nas štampali. Ja sam pričao sa svim direktorima, oni bi se radovali da dobiju novi posao. Da li su oni pitali nekog, pa dobili negativan odgovor, to nikada ne mogu da saznam. Ali to je možda i zbog straha, jer je cela naša kompanija persona non grata”, rekao je Simonović.

Podsetimo, kompanija United Media je saopštila da pokreće novi dnevni list „Nova“ sa odgovornim uređivačkim konceptom i tačnim i proverenim vestima. Kako je navedeno, „Nova“ novine biće alternativa postojećoj medijskoj slici u štampanim medijima, jer će javnosti ponuditi istinite informacije uz kredibilne i relevantne sagovornike.

Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane.

Novine „Nova“ moći će da se kupe na svim kioscima širom zemlje i biće dostupne i onima koji, iz različitih razloga, nisu u prilici da čitaju vesti na portalu nova.rs ili ih gledaju na televiziji Nova S.

„Nova“ novine namenjene su svakom pojedincu i biće po sadržaju drugačije od onoga što se trenutno nudi čitaocima. Redakcija koju sačinjava tim portala Nova.rs, kako se navodi, obećava kritički stav prema svim pojavama i svim akterima koji deluju anticivilizacijski i koji promovišu mržnju prema drugom i drugačijem mišljenju. Uz brojne kolumne najpoznatijih novinarskih imena i istaknutih ljudi iz javnog života, čitaoci mogu da očekuju atraktivan sadržaj iz sveta kulture i zabave,kao i ekskluzivne sportske intervjue.

Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane.

„United Media ponosni je vlasnik i dnevnog lista i portala ‘Danas’ koji su prepoznati po profesionalnom i nezavisnom novinarstvu, a verujemo da će i nove novine ‘Nova’ imati jednako važnu javnu i kulturnu ulogu u Srbiji. Za razvoj svakog društva od najvećeg je značaja postojanje slobodnih medija“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kao vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje posluje 45 televizija i 15 portala, magazina i radio stanica, United Media nastavlja sa proizvodnjom najboljih mogućih medijskih sadržaja za preko dvadeset tržišta.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport klub, naučna televizija Brainz dečije televizije Pikaboo i Vavoom, Grand produkcija, muzički kanal IDJ, Cinemania i Lov i Ribolov.
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .