Film / TV

Na kanalu Fox life: Čak osam premijernih naslova u februaru

MediaSfera

 

Od povratka Kim Kartal do najnovije sezone svima omiljenog – Uvoda u anatomiju!

 

 

Mada smo, kada je reč o februaru, navikli na „debeo“ minus i još deblji snežni prekrivač, pretposlednji zimski mesec ove godine, makar kada je reč o TV ponudi – biće „vreo“! Kao nikad do sad! Na kanalu FOX Life, tokom najkraćih mesec dana u godini, očekuje nas maksimalan broj premijera, i to već od prvog februarskog dana.
Uz dve potpuno nove serije, od kojih jedna najavljuje povratak na male ekrane glumice Kim Katral, dive kultnog „Seks i grada“, gledaoce u februaru premijerno očekuje čak šest novih sezona njihovih omiljenih serija.

Pa, da krenemo redom.

„Basnoslovno bogati“ – „Dinastija“ na Samantin način

Već od 1. februara na kanal FOX Life (ponedeljkom u 21.00) stiže nova serija junakinje čuvenog „Seks i Grada“, Kim Katral. Reč je o južnjačkoj gotičkoj drami „Basnoslovno bogati“, koja nam na male ekrane vraća opasnicu Samantu, ovog puta u roli Margaret Monro, čiji je lik kritika već okarakterisala kao plavokosu Aleksis Karington.

Iako njenu Margaret sa legendarnom zlobnicom iz „Dinastije“ povezuju moć, glamur i bogatstvo, Katralova smatra da nas „Basnoslovno bogati“ vode na mnogo mračnije putovanje u samu srž američkog juga.

– Ova serija za mene je donela veliku promenu pre svega u smislu glumačkog izazova. Posle decenija borbe sa problemima mladih žena koje su odrasle na ulicama Njujorka, dobila sam priliku da pred kamerama iskusim sve ono sa čime se bore ljudi u zrelim godinama. Radnja je mnogo ozbiljnija, glumim ženu koja mora da odbrani svoju porodicu i nasleđe. Dodatno, veoma važan segment ove priče čini vera.

Mada je moja porodica veoma religiozna, i na neki način su i mene kao malu usmeravali u tom pravcu, istina je da veru nikada nisam videla kao neku svoju „životnu stazu“. Volela sam da pevam u crkvenom horu i da budem deo te atmosfere, ali ne zbog religije. U „Basnoslovno bogatima“ vera je ono što određuje moj lik, a za promenu, i mene – poručila je nedavno Kim Katral.

Serija „Basnoslovno bogati“, u kojoj se prepliću bogatstvo, moć i religija, u centar zbivanja smešta izuzetno bogatu porodicu Monro iz Luizijane, koja je novac zaradila putem hrišćanske televizijske mreže. Iznenadna smrt njenog osnivača Judžina Monroa u avionskoj nesreći, pokrenuće lavinu skandala.

Njegova supruga Margareta Monro i odrasla deca šokiraće se kada budu saznali da je Judžin imao odraslu vanbračnu decu, koja su, takođe, uključena u testament. Posle bezuspešnog pokušaja Margarete da isplati vanbračne naslednike pokojnog supruga, oni počinju da kuju drugačije planove. Odlučuju da ostanu u gradu i postanu deo porodične imperije. Na tom putu imaće opasnog protivnika, jer Margareta će učiniti sve da bi zaštitila svoju decu i sačuvala bogatstvo koje im pripada.

Mesec ljubavi uz romantične drame i komedije

Odmah posle „Basnoslovno bogatih“ sledi premijera nove romantične komedije „Hi-Fi“, koja će se prikazivati ponedeljkom u 22.00. Za seriju su zadužene producentkinje hitova “Ružna Beti”, “Južnjačko srce” i “Državni poslovi”, Veronika Vest i Sara Kučerka, koje su u romanu Nika HornbijaVisoka vrednost” i istoimenom filmu iz 2000, pronašle inspiraciju za „ženski ugao“ iste priče.

Zoi Kravic (“Nevine laži”, “Fantastične zveri i gde ih naći”, “Pobesneli Maks: Divlji drum”) glumi mlađanu Rob, vlasnicu prodavnice CD-ova, opsednutu pop kulturom i spiskovima najboljih izvođača. Ova ženska verzija lika, koji je u filmu glumio Džon Kjuzak, direktno se obraća gledaocima dok predstavlja svoje veze iz prošlosti.

Dva dana kasnije, od 3. februara, sredom u 21.00 i 22.00 sledi dvostruka doza uživanja za sve ljubitelje američkih porodičnih drama – premijera treće sezone „Milion malih stvari“ i petog ciklusa „To smo mi“. Nove ljubavi, stare traume, usponi i padovi, povratak u prošlost da bi se krenulo ka svetlijoj budućnosti obeležiće i nove epizode nagrađivanih serija kojima se publika uvek rado vraća.

Povratak kultnih procedurala

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje nas ni u nastavku meseca. Sa junacima jedne od najdugovečnijih i najvoljenijih američkih serija svih vremena, “Uvod u anatomiju”, ponovo se družimo u premijernom 17. ciklusu, od 11. februara (četvrtkom u 22.00) na kanalu FOX LIFE.

Naši stari znanci u belim mantilima, na čelu sa doktorkom Meredit Grej, iz bolnice “Grej-Sloun” suočiće se sa najvećim neprijateljem do sada – pandemijom koronavirusa. Kao što je producentkinja Krista Vernof najavila pred početak snimanja “nemoguće je da serija, kojoj je tema medicina, preskoči najveću medicinsku priču našeg vremena”. “Uvod u anatomiju” pružiće uvid u ono što se trenutno dešava u svetu medicine, a to je rat protiv virusa za koji nisu obučeni. Zanimljivo je i to da će se u seriji ponovo pojaviti Patrik Dempsi, čiji je lik dr Derek, po želji glumca – nastradao u 11. sezoni.

Samo sat ranije premijerno ćemo gledati i prvu epizodu četvrte sezone „Vatrogasne stanice 19“. Kao što znamo, reč je o drugoj franšizi popularnog „Uvoda u anatomiju“. Ovog puta misija hrabrih vatrogasaca iz Sijetla biće dodatno otežana, jer su autori serije odlučili da realno prikažu sa kakvim izazovima se oni susreću tokom pandemije koronavirusa.

Uz smeh do suza  – od prvih dana februara!

I za kraj, ali već od 2. dana februara uživaćemo i u finalnoj četvrtoj sezoni urnebesne komedije „Dobro mesto“. Nove dogodovštine Elenor, Majkla, Čidija, Tahani, Džejsona i Dženet pratimo premijerno utorkom u 21.00. Dobivši poslednju šansu da zasluže “dobro mesto”, ekipa mora da se dokaže pomaganjem novajlijama da postanu dobri ljudi. Uprkos činjenici da ih je “loše mesto” odabralo kako bi ih izludeli. Hoće li družina pronaći spasenje ili ih očekuje večni užas? Putovanje će biti urnebesno i neočekivano, kao nikada pre.
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .