MediaSfera
Ljubitelje kulinarstva na kanalu 24 Kitchen očekuju premijere tri serijala: Čupavi bajkeri: Put 66, Migelove gozbe i Džon i Lisa: Vikend kuhinja.
Čupavi bajkeri: Put 66
Dokumentarno-kulinarski serijal
Od 6. januara, sredom u 13.00
U novom serijalu “Čupavi bajkeri: Put 66” čijih će šest epizoda gledaoci pratiti na kanalu 24 Kitchen od 6. januara (sredom u 13.00), Saj King i Dejv Majers ispuniće svoju staru želju i provozati se najpoznatijim auto-putem na svetu – američkom Rutom 66.
Putovanje dugo više od 3.200 kilometara vodi bajkere od Čikaga do Kalifornije, spajajući savremenu Ameriku sa njenom burnom prošlošću. Usput, motociklisti se susreću sa raznolikim zajednicama, kulturama i kulinarskim tradicijama.
Putujući od mesta do mesta, podeliće svoju strast prema dobroj hrani i proživeti neka neverovatna iskustva koja će im otkriti pravu aromu Amerike. Tandem na dvotočkašima se pridružuje savremenim kaubojima u okupljanju stoke na nepreglednim ravnicama Oklahome.
Videćemo i njihovo proputovanje kroz neverovatnu pustinju Mohavea i Dolinu spomenika, ali i kako kuvaju sa amiškim zajednicama i isprobavaju najnovije kulinarske trendove Los Anđelesa.
Migelove gozbe
Od 8. januara, petkom u 13.00
Vreme je da publika u Srbiji upozna najveselijeg Španca među australijskim kulinarskim zvezdama – Migela Maestrea, i to od 8. januara (petkom u 13.00) samo na kanalu 24 Kitchen u emisiji “Migelova gozba”!
Prateći svoju strast prema najukusnijim đakonijama sa svih svetskih meridijana ovaj gurmanski mag kreće na putovanje kroz svoju novu domovinu Australiju kako bi otkrio sve tajne njene kuhinje.
Migel će upoznati uzgajivače kojima je vrhunski standard glavno merilo uzgoja. Uvek nasmejani Španac naučiće da muze kozu, pravi sir i traži ukusne krabe u blatnjavom koritu isušenih reka.
Putujući od jedne do druge obale australijskog kontinenta otkirće tajne pravljenja mnogih jela – od portugalskog tarta do rolne pirinčanog papira, ali će se i takmičiti sa mnogobrojnim izazivačima – od “kraljice krofni”, preko majstora vegetarijanskih hamburgera i “umetnika” u pravljenju pite od jabuka.
Za šarmera sa Mediterana hrana je ljubav, a ljubav je najvažniji sastojak svakog ukusnog obroka.
Džon i Lisa: Vikend kuhinja
Od 11. januara radnim danima u 12.00
Džon Torod i Lisa Fokner, veliki zaljubljenici u hranu, u svom novom kulinarskom serijalu “Vikend kuhinja”, koji se na kanalu 24 Kitchen prikazuje od 11. januara radnim danima u 12.00, otkriće gledaocima neverovatno jednostavna jela koja svako može da spremi lako i brzo.
Ovo dvoje vrhunskih kuvara postaraće se da se u njihovoj kuhinji svi osećaju dobrodošlo, a da iz nje niko ne izađe gladan.
Svaka epizoda prikazuje njihovu kulinarsku virtuoznost, ali su na meniju uvek laki recepti koji neće zadati mnogo glavobolje početnicima, a u kojima će podjednako uživati iskusni gurmani.
Naravno, neće izostati ni korisni saveti koji od namirnica koje svi imamo u frižideru prave gozbu dostojnu bar nekoliko Mišelinovih zvezdica. Uz Džona i Lisu, gledaocima sigurno neće trebati dostava!
Dodaj komentar