Lifestyle

Kako da povratite hemiju u vezi i pobedite monotoniju?

MediaSfera

 

 

Piše: Srbijanka Stanković

Foto: Pixabay

 

Psiholozi kažu da rutina može da ugrozi i najstabilnije parove. Nismo stvoreni za monotoniju i dosadu. Takvim načinom života, gubi se hemija u vezi, a gube se i strasti. Uz male trikove, uspećete da povratite izgubljeno. Uložićete malo mašte i ideja, ali ponovo ćete imati stari osmeh na licu.
Kako godine prolaze i kako život ide svojim tokom, dospevamo u stanje kada se sve više udaljavamo od partnera. Ni sami ne možemo da objasnimo šta je pošlo naopako i ko je gde pogrešio.

Ne očavajte, postoje načini da zadržite partnera pored sebe i vratite strast koja se utišala.

Organizujte ljubavni sastanak

Koliko dugo niste bili na sastanku? Verovatno ste bili na večeri, i u restoranu, ali koliko dugo niste bili sređeni od glave do pete i zavodili cele večeri svog partnera? Možda ste pomislili kako nema smisla više raditi tako nešto, ali varate se!

Dejt lako možete da organizujete i kod kuće. Sredite se, našminkajte, obucite haljinu koju niste godinama nosili. Spremite ukusnu večeru, napravite njegove omiljene plazma kuglice, ohladite kvalitetno vino i sačekajte ga sa posla u malo drugačijoj atmosferi.

Da li će ostati ravnodušan? Pa naravno da neće! Oduševiće se vašim gestom i dopašće mu se što ste mu pružili takav užitak. Te večeri nemojte da pričate o teškim temama i aktuelnim problemima koji vas muče. Ostavite ih po strani i posvetite se svom partneru. Šarmirajte ga!

Nekad je bolje samo da ćutimo, da se gledamo i uživamo u zajedničkom vremenu.

Udelite mu kompliment

Muškarci vole kada su u vašim očima lepi, nežni, kada su džentlmeni. Oni to postaju kada ih pohvalite, ali to ne treba da koristite u svrhu manipulacije. Kada vaš muškarac učini nešto dobro ili korisno, zahvalite mu se, pružite mu osmeh i za najmanju sitnicu. Uvek pohvalite njegov izgled kada se dotera ili ga pohvalite kako lepo miriše.

Isto kao i žene, i muškarci vole kada se osećaju poželjnim, zgodnim i lepim. Poruke za dobro jutro ili laku noć kada niste zajedno su simpatičan način da im to pokažete. Lepa reč i gvozdena vrata otvara, zar ne? A vraća i hemiju u vezu koju je počela da guši monotonija.

Razgovarajte o problemima

Kada se problemi nakupe, najjednostavnije je da se pozabavite njima ili će oni ozbiljno da ugroze vaš odnos. Ako se često svađate sa partnerom ili ne uspevate da dođete do kompromisa, dobro je da sednete i o tome otvoreno pričate. Ali, nemojte svaki put biti striktno ozbiljni i stvarati dramatičnu situaciju.

Razgovor može biti i opušten, bez obzira na to koliko je problem veliki. Pokušajte da priđete partneru tako da ne može da odbije da razgovara sa vama i potrudite se da vodite dijalog, da čujete i njegovo mišljenje, kako biste zajedničkim snagama došli do rešenja.

Počnite da pričate o svojim osećanjima

Osećanja mogu da budu i negativna i pozitivna. Ako između vas ima ljubavi, onda na to treba da se obrati pažnja, zar ne? Koliko često govorite svom partneru da ga volite? Koliko vremena provodite u maženju, u razmeni nežnosti?

Nije tako teško, shvatili smo već da je sve stvar navike, a navike mogu da se menjaju. Umesto da bežite jedno od drugog, počnite da se družite i da provodite vreme zajedno. Radite zajedničke stvari, organizujte zajedničke aktivnosti. Možda vas sve to sada ljuti ili u vama budi negativne emocije, jer su stupili problemi, ali samo ćete zajedno uspeti da ih rešite i da prebrodite težak period.

Kada ste sa partnerom, ostavite telefon po strani, gledajte ga direktno u oči, pričajte o svemu. Potrudite se da uživate u zajedničkim trenucima – držite se za ruke, pogledajte film, zaplešite. Male stvari mogu da učine da se osećate sjajno i da ponovo blistate zajedno.

Strast i ljubav se neguju. Oni vremenom mogu da izblede, pa čak i da potpuno nestanu. Kada se to desi, vaš odnos će otići u drugom pravcu. Kako ne bi došlo do razilaženja i do razvoda, važno je da svoju pažnju usmerite na partnera i da se oboje potrudite da rasplamsate strasti koje su se umirile. Preuzmite aktivnu ulogu u svojoj vezi i budite svesni da se sve da popraviti!
Vreme je na vašoj strani, ništa nije izgubljeno. Imate partnera pored sebe i sve što treba jeste da se malo potrudite i začinite svakodnevnicu.Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .