Lifestyle

Novogodišnji vašari u Beču uprkos epidemiološkoj situaciji

Novogodisnji-vasari-u-Becu-3jpg

MediaSfera

 

 

 

Grad Beč je odlučio da uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa korona virusom odobri organizaciju 18 novogodišnjih vašara sa 852 štanda uz uvođenje strogih preventivnih mera.




Organizatori vašara su u saradnji sa profesorima sa Instituta za javno zdravlje Medicinskog univerziteta razradili sveobuhvatni koncept prevencije širenja zaraze i biće odgovorni za sprovođenje svih mera.

Nošenje maski će biti obavezno za posetioce i vlasnike štandova kao i održavanje neophodne fizičke distance. Broj štandova će ove godine biti smanjen da bi se obezbedilo dovoljno prostora za posetioce, pa će ih biti 178 manje u odnosu na prethodnu godinu.

Organizatori vašara su obavezni da obezbede dodatne zaposlene koji će ukazivati posetiocima na propisane mere. Neophodna količina sredstava za dezinfekciju biće dostupna na svim vašarima. Kao i prethodnih godina biće kontrolisana higijena gastronomskih štandova i zdravstvena ispravnost hrane.




Bečki novogodišnji vašari su deo tradicije koja traje vekovima i za mnoge ljude predstavljaju deo „bečke kulture“. Cilj održavanja vašara nije samo prilika da se ljudima, uprkos merama i ograničenjima, ponudi deo „normalnog života“ u vreme Božića, nego i mogućnost da se tokom zime slobodno vreme provodi na otvorenom. Prvi vašari će biti otvoreni za posetioce 12. novembra 2020. godine.



Vodovodska 187 L

PTICE NA UZGLAVLJU

Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

22. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .