Lifestyle

Kako izabrati odličan polovni automobil po pristupačnoj ceni?

MediaSfera

 

Piše: Avokado

Foto: Unsplash

 

 

Konačno ste se odlučili za kupovinu polovnog automobila, jedva čekate da pronađete onaj pravi polovnjak koji će biti baš po vašem ukusu, međutim niste sigurni kakve bi sve kriteijume jedan odličan polovni automobil trebalo da poseduje?
Pre svega, kada je reč o polovnom automobilu, najvažnije je da utvrdite njegov kvalitet i da li je za cenu koju tražite najodgovarajući izbor. Svaka kupovina je individualna stvar. Sve je stvar u tome šta vi kao kupac tražite.

Dok neko isključivo želi jednu marku automobila koja će da mu služi za vožnju po gradu, druga osoba ima mnogo veća očekivanja i želi da njegov budući polovni automobil ispunjava čitavu listu zahteva koje ima za njega.

Međutim, ukoliko i vi spadate u onu kategoriju ljudi koja trenutno samo ima određen budžet i očekuje da pronađe idealan polovnjak za njega, pripremili smo vam nekoliko saveta koji će vam sigurno biti od velike pomoći prilikom potrage.

#1 Obezbedite više novca pre same kupovine automobila

Imate određen budžet, međutim on nije sasvim dovoljan za vaš auto iz snova? Ukoliko imate stari automobil, iskoristite priliku i prodajte ga tako što ćete kontaktirati agenciju koja već dugi niz godina uspešno vrši otkup starih vozila po najpovoljnijim cenama na tržištu.

Na taj način ćete rešiti dve stvari istovremeno, a to je da se rešite starog automobila koji više ne koristite i koji vam samo zauzima prostor u garaži ili na parking mestu, i dobićete odličnu novčanu nadoknadu za njega, koja će vam biti od ogromnog značaja prilikom kupovine vašeg novijeg i kvalitetnijeg polovnog automobila.

#2 Proverite svu papirologiju i kilometražu automobila

Ukoliko vam se već ukazao neki, na prvi pogled, interesantan polovni automobil koji razmatrate za kupovinu, najvažnije je da proverite da li ima ispravnu papirilogiju i da li je kilometraža vraćena kojim slučajem.

Ovo je jako važno jer ne želite da dođete u situaciju da je vaš dugoočekivani polovni automobil negde ukraden u inostranstvu, i da doživite neprijatnost ukoliko vam policija zapleni vozilu prilikom vašeg pokušaja registracije ili prilikom najobičnije rutinske kontrole.

Uvek je bolje kupovati od pravnih lica koji je na dobrom glasu i koji može da se pohvali dugogodišnjem uspešnom poslovanju na teritoriji Srbije. Ukoliko se ipak odlučite na kupovinu od fizičkog lica, savetujemo vam da angažujete dobrog advokata koji će imati zadatak da utvrdi da li postoji teret na automobilu ili ne.

Kada je reč o kilometraži automobila, imajte na umu da se ona takođe mora proveriti, jer je česta praksa u Nemačkoj da se ona vraća. Postoje prodavci koji prodaju vozila sa originalnom kilometražom.

#3 Uverite se da je motor automobila skroz ispravan

Nakon što ste se uverili da je sa papirologijom i kilometražom sve u najboljem redu, sledeće što morate proveriti jeste u kakvom je stanju njegov motor. Najpre, bitno je da nemate prevelika očekivanja od njega u startu, naročito ako je vaš budžet od 3000 evra.

Gotovo niko neće da vam proda vrhunski auto za male pare. Kod polovnog automobila za relativno male pare najbitnije je da motor radi kako treba, kao i cela njegova elektronika. Najbolje možete proceniti tako nešto uz pomoć iskusnog i provereno dobrog majstora koji će vam reći koje je realno stanje svih auto-delova.

#4 Saznajte sve moguće informacije od prodavca

Pre nego što se definitivno odlučite za kupovinu automobila, jako je važno da saznate što više informacija o automobilu od samog prodavca. Postoji čuvena fraza koja glasi: “Gledaj vlasnika, kupuj auto” i koja vam može definitivno mnogo pomoći prilikom donošenja krajnje odluke.

Iako je ovaj savet jako koristan kod onih koji kupuju direktno od prvog vlasnika, ovakve situacije su jako retke u našoj zemlji, s obzirom da se u Srbiji najčešće kola kupuju na autoplacevima. Ipak, čak i na autoplacu možete dobiti neke relevantne informacije koje će vam koristiti pre nego što izaberete onaj najbolji polovnjak.

#5 Probna vožnja je ključna pre finalne odluke o kupovini

Koliko god vam se neki automobil na prvi pogled učini kao fenomenalan polovnjak za vas, nikako nemojte donositi konačnu odluku, a da se prethodno niste provozali u njemu po gradu.

Probna vožnja je zaista ključna pre finalne odluke o kupovini jer je, na kraju krajeva, vaš lični osećaj i utisak o automobilu iz prve ruke presudan!

Kupite auto koji se vama lično najviše dopada na tržištu

Najvažnije kod kupovine polovnog automobila jeste da je to onaj o kome ste dugo sanjali i koji vam se, po svim njegovim karakteristikama, najviše dopada od svih ostalih na tržištu.
Stoga, uživajte u kupovini i bezbednoj vožnji u vašem novom omiljenom automobilu!Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .