Pop kultura

Uskoro počinje snimanje srpske Dinastije

MediaSfera

 

 

 

Ko će biti srpska bogataška elita, koja će na srpskom jeziku i u domaćoj verziji, biti pandan moćnoj porodici Karington – pitanje je koje intrigira, na osnovu saznanja do kojih su došle Novosti, da je naša poznata producentska kuća “Emoušn”, otkupila prava za najgledaniju svetsku seriju “Dinastija”.
Kako pišu Novosti već na zimu, očekuje se početak snimanja, kreće se sa kastinzima i biranjem lokacija. Tako će sapunica, koja je pre gotovo četiri decenije osvojila čitav svet i emitovala se devet sezona (1981-1989) u 220 epizoda, dobiti srpsku verziju. I našeg Blejka, Kristl, Felon, Stiven, a naročito Aleksis. Ima, svakako, raznih pikanterija, koje su se “upisale” u trajanje i fenomen gledanosti i popularnosti “Dinastije”, ali pored svog tog luksuza, brilijanata, sjaja i bogatstva, odnosa u porodici, spletki, tajni, ipak je najjače oružje bila – Aleksis!

Već izbor za glumicu koja će oživeti tako specifičan lik, bio je prava noćna mora za američkog producenta, Arona Spelinga, Ričarda i Ester Šapiro, autore ove najpopularnije američke serije, jer su ulogu odbile Elizabet Tejlor, Rakel Velč i Sofija Loren, ali i Džoan Kolins nekoliko puta, pre pristanka. Pristala je, konačno, da iz Londona, gde je živela, doputuje na “probu” od četiri epizode.

Posle je sve bilo kao u sapunici – magija lika koji je stvorila, popularnost i obožavanje zadržali su je u Americi na 10 godina, gde je postala velika i večita TV zvezda, ali i ikona stila. Kristl joj je bila sušta suprotnost, a sukob ta dva lika bio je magnet za gledaoce.

Popularna u svetu i Jugoslaviji

Na prostoru bivše SFRJ, sve epizode “Dinastije”, emitovala je TV Beograd (1984-1992). Serija je kod nas, kao i u ostatku sveta stekla enormnu slavu i postala fenomen koji je uticao na tadašnju popularnu kulturu. Prikazana je u više od 150 zemalja, a u 80 bila je najgledaniji TV program. Ovim uspehom ne može da se pohvali nijedna druga serija.

Autorski tim Šapiro-Speling, postao je jedan od najbogatijih i najuticajnijih u Holivudu. Istoimeni rimejk popularne sapunice takođe beleži veliki uspeh, pa se na striming platformi “Netfliks”, prikazuje u 188 zemalja, a ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda, kao najgledanija sapunica za 2019. godinu.

Budžet milion dolara po epizodi

U četvrtoj i petoj sezoni, budžet “Dinastije” iznosio je milion američkih dolara po epizodi a u seriji se koristio pravi stilski nameštaj, svilena posteljina, originalno skupoceno posuđe, glumci su nosili pravi nakit, jeli pravi kavijar. Haljina od šifona, dizajnirana za Lindu Evans, koštala je čak 18.000 dolara. Svaki komad odeće koji je nosila Aleksis, šiven je lično za nju, a njene kućne haljine i ogrtači sa perjem, krznom i briljantima bili su dokazi glamura i visoke mode.

Izvor Novosti
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .