Vruće teme

Tužilaštvo raspisuje poternicu za Tatjanom Vojtehovski

MediaSfera

 

 

Zbog emisije „Život priča“ u kojoj je novinarka Tatjana Vojtehovski otkrila sve detalje mehanizma oduzimanja dece majkama u ekspresno kratkom roku, i dodeljivanja starateljstva bogatim i moćnim očevima, tužilaštvo je podiglo optužnicu, a sada Treće osnovno javno tužilaštvo raspisuje i poternicu zbog navodnog neodazivanja suda novinarke.
U emisiji su otkriveni detalji sprege između sudije Lidije Alagić, istih veštaka i istog advokata suprotne strane, koji su se ponavljali u nekoliko različitih slučajeva, kod nekoliko majki koje su ostajale bez dece, od kojih je najpoznatiji slučaj oduzimanja dece Mariji Mali od strane tadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Vojtehovski, koja se nalazi u Crnoj Gori, za portal Direktno.rs kaže da je dobila informaciju od advokata Vladimira Todorića da tužilaštvo hoće da raspiše poternicu za njom, zbog navodnog neodazivanja sudu. Ona je navela da je saznala je da je policija traži kada ju je pozvala komšinica.

-Mene je u avgustu kontaktirala moja komšinica i rekla da me traži policija. Mislila sam da je neka greška, pa sam zamolila da mi da policajca na telefon, jer nisam bila u Beogradu. Policajac mi je rekao da ima nalog za moje privođenje, pitala sam zbog čega, jer nisam imala doslovno nikakvu ideju o čemu se radi. Rekao je da ne zna i da je to sve što može da mi kaže i dao mi je broj predmeta, za koji nisam znala ni da postoji, a kamoli da se protiv mene vodi ikakav sudski spor.

Kontaktirala sam Todorića, koji je dobio informaciju da se protiv mene vodi spor zbog emisije „Život priča“ koja se bavila mehanizmom oduzimanja dece majkama i spregom istih ljudi koji učestvuju u tom mehanizmu, u različitim slučajevima. Tako sam saznala da se protiv mene vodi spor već tri godine, a ja ni jedan poziv za sud nisam dobila.

Podsećamo da je Tatjana Vojtehovski nizom emisija o ovoj temi otkrila mehanizme oduzimanja dece majkama i da je rasvetlila slučajeve nekoliko žena, kojima su deca oduzeta po identičnom principu. Najpoznatija emisija je bila sa bivšom suprugom Siniše Malog, koja je nakon snimanja povukla saglasnost za emitovanje, dok je zauzvrat Siniša Mali povukao protiv nje sve tužbe. Marija Mali je tako dobila decu nazad, a Vojtehovski je zbog povlačenja saglasnosti emitovala emisiju bez sagovornice, u kojoj su se čula samo njena pitanja koja je postavljala Mariji Mali.
Pored Vojtehovski, mnogi mediji izveštavali o majkama kojima su oduzeta deca, sudiji, veštacima i istom modelu postupanja i koliko je javnosti poznato jedino se protiv Vojtehovski vodi postupak zbog krivičnog dela: Povreda tajnosti postupka. Sudija Lidija Alagić, koju je više žena optužilo da im je mimo zakonskih procedura oduzela decu je u međuvremenu napredovala i postavljena je za sudiju Višeg suda u Beogradu.Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .