Kolumne Lepa strana sveta

Milica Cincar-Popović: Karavan jedinstva

MediaSfera

 

 

 

Piše: Milica Cincar-Popović

Foto: Pixabay

 

 

Tokom avgusta, velike demonstracije protiv manipucije virusom COVID 19 radi porobljavanja čovečanstva održane su širom sveta.  Juče se tim povodom okupilo 18000 ljudi, koji su oduševljeno pozdravili „zelenog advokata“ Roberta Kenedija.
Moram da napomenem kako ja već više od godinu dana pratim pojavljivanje imena Kenedi i imam utisak da Robert nije asamo „zeleni advokat“, već i trojanski konj preko koga ova porodica ponovo osvaja svoje političke pozicije, ali o tom – potom; živi bili pa videli.

Na protestu u Londonu, govorio je Dejvid Ajk, koji je svoju poruku rezimirao Šellijevom pesmom „Maska anarhije“, u kojoj pesnik poredi narod s usnulim lavovima i poziva ga da ustane.

Sve ove demonstracije koje izgledaju onako kako demonstracije i zamišljamo, dolaze iz svesti starog čoveka i priprema su za evolutivni skok koji sledi. U čemu je razlika između starog i novog? Ukratko, stara svest se bori PROTIV onoga što je uočila kao loše. Nova svest se bori ZA uspostavljanje željenog dobra.

Nova svest ovog tenutka u svetu pokreće „Karavane jedinstva“. Evropski kreće 1. septembra i trajaće do 21. septembra. Zadatak Kravana jedinstva je istraživanje i predstavljanje mnogih dimenzija mira kroz umetnost, duhovnost, dijalog i akciju, sa ciljem da se ostvari najmasovnija miroljubiva delatnost u istoriji čovečanstva. Svako ko želi da svojim radom doprinese može i pozvan je da to učini na adresi: https://caravanofunity.eu/ .

A sad, nešto lično – toliko je kukanja i ružnih reči oko mene, da se osećam kao da sam upala u septičku jamu. Kad čovek kuka, ima iluziju da je rekao istinu, pa mu bude lakše. Kad opsuje, izbaci iz sebe nešto negativnog naboja, pa ima iluziju da je bio delatan. A iluzija, zna se, jalova je. Iz nje se ništa ne rađa, već u njoj umire istina. Kuka se i psuje iz straha, ali od čega? Evo sad jednog prostora, u kome nema razloga za strah!

Čovek koji ima potrebu da uništi one koji se od njega razlikuju, koji drukčije misle, pion je za ratne igre. On nije materijal za društvo koje je zajednica slobodnih ljudi, jer nije slobodan – rob je svog straha od svega i svačega, a posebno od onih ljudi, koji ne žive u strahu. Jer ih ne razume. Čovek se plaši nepoznatog.

E pa, evo sada odlične prilike da se izborite sa svojim strahom i da učinite nešto iz svog centra za lepo! Pridružite se Karavanu jedinstva u borbi ZA, postanite čovek novog, evoluiranog čovečanstva.
Danas je vrelo u Beogradu, podignut je crveni meteorološki alarm. Nije mi do pisanja, samo bih spavala. Sumnjam i da je vama do čitanja. Da se nije pojavila ovako važna vest, kao što je poziv na učešće u Karavanu jedinstva, pretpostavljam da bi ovde sad bio objavljen neki moj stari tekst, dok ja blaženo spavam ispod erkondišna. Ali eto, imam nešto važno da vam saopštim:

– Novo čovečanstvo uči da hoda.

PROČITAJTE I:

Milica Cincar-Popović: Evropska kultura je kao i tango

 

 KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Austrijski filmski festival 2024

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .