Duhovnost

Vladika Grigorije: Moram jednako voleti i one koji me mrze

Vladika-Grigorije-Dizeldorf.jpg

MediaSfera

 

Episkop diseldorfsko-nemački SPC Grigorije kazao je da mora jednako voleti i one koji ga mrze kao one koji ga vole ne zato što je pametan već zato što je to “zapovedio Bog” i zato što je sveštenik.
Kako je preneo portal Sabornik.net, on je na prazničnoj liturgiji u hramu Svetog Save u Diseldorfu rekao da svaki sveštenik mora da bude krotak i smiren, mora da ima stav i da bude iskren.

“I ako imate jedan dobar primer u ovom trenutku to je moj primer. Na jednoj strani neke hiljade ljudi me vole bez razloga. Na drugoj strani ne manje me mrze bez razloga. A ja se samo moram sećati jedne zapovesti, da moram jednako voleti i one koji me mrze i one koji me vole. Ne zato što sam pametan, nego zato što je to zapovedio Bog i zato što sam sveštenik”, rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da svaki sveštenik mora da bude krotak i smiren, mora da ima stav i mora da bude iskren.

”Ali sveštenik ne sme da bude nadmen, ne sme da bude arogantan, ne sme da bude bezobrazan, ne sme da ne voli one koji njega ne vole. Strašna je to zapovest braćo i sestre. Ali spasonosna! Spasonosna zapovest za čoveka! I data je iz lјubavi prema nama” – zaklјučio je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je prethodnih dana bio izložen kritikama iz vrha SPC zbog stava da država Srbija umesto u završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu, novac treba da uloži u opremanje bolnica za borbu sa epidemijom korona virusa.
Potom je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv vladike Grigorija zbog “podstrekavanja na ubistvo” posle čega je i vladika Grigorije najavio da će tužiti Vesića zbog “uvreda i kleveta”.Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .