Vruće teme

MUP podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića i još tri osobe

MediaSfera

 

 

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se nedavno dogodio ispred Narodne skupštine.
Krivičnu prijavu kojom se Boško Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka, prenosi RTS.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta i protiv M. Đ, D. Đ. i S. M.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su oni 8. maja ispred Narodne skupštine „izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim osobama“.

Dodaje se da je tužilaštvo preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja o postojanju elemenata krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz člana 344 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju, prenosi RTS.

Martinović prekinuo štrajk

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odlučio je da prekine štrajk glađu, saopštio je na konferencije za medije ispred Narodne Skupštine. Martinović je pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

On je objasnio da štrajk glađu prekida ne zato što je zadovoljan ovim saopštenjem tužilaštva, „već zato što želimo da doprinesemo smirivanju svih tenzija u Republici Srbiji, posebno tensija vezanih za rad Skupštine“.

Na pitanje novinara N1 da li se njegov štrajk glađu i saopštenje može smatrati kao vrsta pristiska na tužilaštvo, što je spominjao i predsednik Srbije, Martinović nije odgovorio konkretno, već je naveo da je već rekao – da je Republika Srbija država koja počiva na načelu podele vlasti i da smatra da svaki organ koji pripada zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti mora da radi u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Mislim da je bilo vreme da se tužilaštvo oglasi povodom toga što se desilo 8. maja ispred Narodne skupštine – da li će to neko da tumači kao pritsak ili ne, to je na njemu da oceni, ali ovim je postignut prvi korak, da niko više u Srbiji ne može da uzme za pravo da batina i linčuje nekoga ko ne misli kao on“, rekao je Martinović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je pozvao Martinovića i njegovu koleginicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu u koji su stupili zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred Skupštine Srbije organizovale Dveri.

Narodna poslanica Sandra Božić je, nakon tog poziva, sinoć odustala od štrajka glađu, a Martinović je tada rekao da će razmisliti o tome.

Ispred zgrade Skupštine Srbije žandarmerija je sinoć razdvajala pristalice Srpske napredne stranke i manju grupu ljudi koja je došla da pruži podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji takođe štrajkuje glađu.

Izvor RTS, N1
NAŠA IZDANJA

Kategorije

20. Beogradski festival igre

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .