Vruće teme

Mediji: Zabranjeno masovno okupljanje do kraja maja

mediasfera-knez-mihailova-beograd-policijski-cas-prazne-ulice.jpg

MediaSfera

 

 

Krizni štab će preporučiti Vadi Srbije da se i nakon ukidanja vanrednog stanja zabrane masovna okupljanja, uključujući i posete bioskopima i pozorištima, kao i sportske manifestacije sa publikom, pišu beogradski mediji.
Kako saznaju od izvora upoznatog sa predlozima Štaba, osim zabrane masovnog okupljanja, struka se slaže i da se ukine zabrana kretanja za starije od 65 godina.

„To bi trebalo da se dogodi istovremeno kada i ukidanje policijskog časa, dakle od četvrtka“, kaže izvor.

Istovremeno, Krizni štab insistira da na snazi ostanu preporuke za ponašanje za starije od 65 godina – socijalna distanca i restriktivno kretanje.

Vozačima dozvoljeno da ne prime putnika

Javni gradski prevoz u Beogradu ponovo će krenuti od 8. maja, kada će na ulicama prestonice biti 1.290 vozila.U rezervi je još oko 100 vozila, koja biti stavljena u pogon, ako za tim bude bilo potrebe, kako ne bi dolazilo do gužve.

Obavljaće se po fazama, od kojih prva podrazumeva prevoz zaposlenih, a putnici će morati da se pridržavaju propisanih pravila u cilju sprečavanja širenja virusa korona virusa.

Epidemiolog iz Insituta za javno zdravlje „Batut“ Slavica Maris pojasnila je da će putnici morati da nose zaštitnu opremu prilikom korišćenja gradskog prevoza, da će se ulaziti samo na prednja vrata u vozila u kojima su obeležena mesta za sedenje i stajanje, što znači da će broj putnika u jednom vozilu biti ograničen.

Navela je da se u vozilima neće uključivati klima, odnosno da će se provetravati prirodnim putem. Istakla je da su pojačane mere dezinfekcije svih kontaktnih površina u vozilu i apelovala na građane da poštuju propisane mere.

U drugoj fazi, gradski prevoz će moći da koriste đaci i studenti, a u trećoj nezaposleni, turisti i penzioneri do 65 godina.

Gradski sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević rekao je da u slučaju da se putnici ne pridržavaju propisanih mera i da u vozilu nema mesta za nove putnike, odnosno da su sva obeležena mesta popunjena, vozačima će biti dozvoljeno da u vozila ne prime putnika.

U slučaju potrebe, vozači će moći da zaustave vozilo i obaveste nadležni operativno-kontrolni centar, koji će odmah pozvati komunalnu miliciju ili policiju, radi intervencije.
Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .