Medijske inicijative

„Utisak nedelje“ uživo od 14 časova zbog policijskog časa

Olja-Beckovic-Utisak-nedelje-policijski-cas.jpg

MediaSfera

 

 

Emisija Utisak nedelje u nedelju 22. marta emitovaće se uživo u izmenjenom terminu od 14 časova.
„Ovu odluku smo doneli nakon što smo od gospodina Mladena Bašića, zaduženog u Vladi Srbije za odnose sa medijima dobili uputstvo da s obzirom na važeće mere zabrane kretanja posle 20 časova ne možemo da dobijemo dozvole za dolazak gostiju u studio u redovnom terminu od 21 čas“, navode u zajedničkom saopštenju Nova S i PG Mreža.

„Takođe smo dobili informaciju da se ista mera odnosi na sve emisije koje se emituju uživo na svim kanalima. Kako nam je rečeno,ova zabrana se ne odnosi “jedino na one programe u kojima gostuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar“.

Kada je reč o lekarima, zabrana se ne odnosi na one lekare koji bez obzira na godinu rođenja imaju dozvolu Ministarstva zdravlja.

Gostovanje u studiju je zabranjeno za sve goste preko 65 godina, bez obzira u koje vreme se snima emisija. Iako smo iste večeri (četvrtak, 19) nakon što smo dobili čvrsta uveravanja da su mere “iste za sve” bili svedoci da su se u programima nekoliko televizija pojavili gosti koji izlaze iz strogih pravila koja su nam predočena, doneli smo odluku da poštujemo dobijene preporuke. Emisija će se premijerno emitovati u nedelju 22.marta, uživo od 14 časova. Repriza se emituje iste večeri od 21 čas”, zaključuje se u saopštenju.

Gosti Utiska nedelje biće Zorica Marković, novinarka Nedeljnika, dr Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, bivši predsednik Srbije Boris Tadić i dr Sofija Trivunac, klinički psiholog.

Bašić: Pogrešno sam interpretiran

Nakon objavljivanja saopštenja TV Nova S i PG Mreža na portalu N1, reagovao je Mladen Bašić, savetnik za štampu premijerke Ane Brnabić, koji je za N1 istakao da je pogrešno interpretiran.

„Primoran sam da reagujem jer su moje reči pogrešno interpretirane. Predstavnike produkcije kuće PG Mreža sam upoznao da nema bilo kakvih izuzetaka kada je reč o zabrani kretanja nakon 20 časova i da su svi građani dužni da poštuju mere bez bilo kakvog izuzetka. Isto se odnosi na Olju Bećković, Predraga Sarapu ili nekog trećeg“, rekao je on.

„Takođe, bio sam u obavezi da objasnim da građani stariji od 65 godina ne mogu da izlaze na ulicu da bi gostovali na televiziji, kao i da dodatno pojasnim da nakon 20 časova pravo kretanja imaju pojedinci koji su zbog prirode svog posla direktno uključeni u borbu protiv virusa COVID19. Reč je o predstavnicima države, epidemiolozima, infektolozima i drugim stručnjacima i da upravo u tom krugu ljudi televizije mogu da traže potencijalne goste za programe koji se uživo emitiju nakon 20 časova“, naveo je Bašić.

Izvor: N1
Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .