Duhovnost

Верско добротворно старатељство неће обустављати свој рад

Верско добротворно старатељство неће обустављати свој рад

MediaSfera

 

 

Верско добротворно старатељство због новонастале ситуације са Корона вирусом и проглашења ванредног стања у земљи неће обустављати свој рад. Наша православна вера и љубав према свима у оваквим ситуацијама су на испиту.
Од нас се очекује да се молимо за оне који су у потреби и немоћи и да чинимо све што је у нашој моћи па чак и више жртвујући се за потребите, пројављујући своје милосрђе и човекољубље, али на одговоран начин онако како је највише на корист нашим корисницима, не угрожавајући ничије здравље.

Позивамо све запослене и волонтере да појачају своје молитве Богу за све ближње. Они који се осећају здравим да се не боје и да пројаве жељу и храброст да се жртвују за своје ближње и све који су у невољи. Они пак који имају назнаке болести да пројаве своје чојство и да све чине да друге заштите од себе.

Зато смо донели низ мера и одлука о промени нашег начина рада и деловања и то:

 1. У Црквеној кухињи се неће храна спремати посведневно. 16. марта 2020. приликом поделе куваног оброка свим корисницима кухиње испоручићемо залихе хране и намирница за наредних 10 дана. То важи за пунктове на којима се храна дели у Француској улици и при храмовима (Св. Ђорђа на Бежанији, Вазнесења Господњег у Жаркову, Срба Светитеља на Карабурми, Св. Кнеза Лазара на Звездари). Пакети ће садржати основне животне намирнице и конзервирану храну.
 2.  Корисницима који живе на улици делићемо конзервирану храну сваког понедељка од 9 часова ујутру за наредну недељу.
 3.  Вишедетним породицама и свима који су стари и изнемогли наши возачи ће достављати основне животне намирнице током радне недеље.
 4. Свима који су болесни и којима помажемо делићемо лекове сваког понедељка од 9 ч.
 5.  Милосрдан секција ВДС а која се бави обиласком болесника, пошто су посете у болницама забрањене одолазиће у кућне посете носећи потребну храну и лекове. Као и до сада достављаће нашим духновницима капела потребно за њихове посете ако оне буду могуће.
 6. Здравствено саветовалиште и лекарски прегледи ће се обављати према потребама.
 7.  Активности наших секција: За домаћу радиност, часови језика (енглески, италијански, грчки, француски), додатна и припремна настава, Правно Саветовалиште и Саветовалиште за породицу; се до даљег одлажу.
 8. Док траје овај ванредни режим рада контактираћемо и тражити помоћ волонтера који нам у датом тренутку буду неопходни.

Све вас молимо да не клонете духом него да свесни свога Царског достојанства народа Божијег и наследника апостола и мисионара да подижете морал и веру међу људима у вашој околини.

Тако ћете најбоље испунити заповест Божију о љубави и хришћанском милосрђу која вас води све ове године и која вас је и довела у Верско добротворно старатељство.

Уколико требате помоћ јавите се на телефоне:

 • За здравствене услуге: 064/2020-550
  • За лекове: 064/800-3829
  • За кухињу: 064/800-3833
  • За милосрдне посете: 064/800-3824

Све вас пуно поздрављамо желећи вам благослов Божији.
Отац Владимир Марковић, Генерални секретар ВДС-а са својим сарадницима
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .