Priče Sanja Trninić

Sanja Trninić: Devojčica iz šume

MediaSfera

 

Piše: Sanja Trninić

Foto: Pixabay

 

 

Neda je imala nekoliko neuspelih veza iza sebe. Nije mogla da rodi i čim bi to saznao njen dragi, iako se do tad kleo u večnu ljubav, odmah bi odlazio od nje. Shvatila je da nikad neće imati sreće u ljubavi, kao ni dece. U selu je bio čovek desetak godina stariji od nje koji se nikad nije ženio. Bio je ružnjikav i stidljiv i nije našao ženu za sebe.
Nekako su se njegovi i Nedini putevi ukrstili i ona se udade za njega. Bio je divan prema njoj a ona, razočarana u prethodne momke, bila je zahvalna što je našla dobrog čoveka i trudila se i ona da bude dobra prema njemu. Znao je da ne može da mu rađa decu ali to mu nije smetalo.

Jedne zime, Neda je počela svako veče da sanja devojčicu u svom dvorištu na ljuljašci. Dugo bi je posmatrala a kad bi pokušala da joj priđe, devojčica bi skočila sa ljuljaške, veselo skakutajući otrčala u šumu, pritom pozivajući Nedu da pođe za njom. Svako jutro se budila raišljajući zašto joj se upravo taj san vraća.

Jedno jutro je ustala i uputila se ka šumi. Oprezno je koračala jer šuma nije baš bila prohodna a i nikad nije zašla u nju.

Odjednom, spazi ispred sebe ženu u nekim ritama sa maramom na glavi, kako sedi na zemlji a ispred nje dimi se tek ugašena vatra i nešto priča. Polako priđe bliže, ne bi li razumela ženu, ali bezuspešno. Mumlala je neke nerazgovetne reči. Odjednom oseti strašnu vrtoglavicu i pade.

Probudila se u svom krevetu. Skočila je setivši se one strašne žene. Njen muž je već ustao i izašao da hrani stoku.

Snovi su prestali a ona je nastavila sa svojim životom kao i pre snova.

Sledećeg meseca osetila je mučninu i vrtoglavicu. Uplašla se da je bolesna. Otišla je kod lekara i tamo saznala da je trudna. Njihovoj sreći nije bilo kraja. Za par meseci rodila je predivnu devojčicu.

 

Priče Sanje Trninić možete čitati na stranici Sanjino ćoše

 


Sanja Trninić

Rođena je 1977 u Pančevu. Već 18 godina radi kao knjigovođa u knjigovodstvenoj agenciji . Udata je i ima dva sina. Piše pesme i kratke priče. Obožava knjige. Godine 2008. izdala je knjigu pesama “Kontrola uma”. U pripremi je zbirka priča pod nazivom “Dnevnik moje mašte”.  Krajem 2018. počela je da piše roman. Na Facebooku imam stranicu “Sanjino ćoše” na kojoj objavljuje svoje priče.

 
Dodaj komentar

Click here to post a comment

KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .