Vruće teme

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

MediaSfera

 

NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.
To je jutros saopštio izdavač NIN-a Ringier Axel Springer Srbija, navodeći da, iako je promenjena fotografija na naslovnoj strani, sadržaj članka naslova „Afera oružje: ko ruši Krušik” ostaje nepromenjen.

Ringier navodi da će izdanje NIN-a sa novom naslovnom stranom biti objavljeno što je brže moguće.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.

Tanjug je reagovao povodom prethodne naslovnice NIN-a, navodeći da to nije njihova fotografija, već “kropovana” fotografija Tanjuga sa koje je isčeno dve trećine sadržaja.

“To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška ‘uperena’ u predsednika Vučića”, navodi se u saopštenju agencije Tanjug koje prenosi RTS.

Izvor: Politika, N1
Kategorije