Lifestyle

Instalirajte ovu aplikaciju i pomozite deci oboleloj od raka

MediaSfera

 

Nakon vrlo uspešne akcije 2017. godine, kada su prikupili više od tri miliona dinara za izgradnju onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, najbolji prijatelji Tamara Klarić i Bogdan Stevanović ove godine imaju novi cilj, a u akciju uključuju i sve zainteresovane građane širom Srbije.

Septembar je mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, a organizacija koja najviše doprinosi ovom činu je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR. Tamara i Bogdan volonteri su od 2010. godine, a pre dve godine su višednevnom šetnjom od Beograda do Niša skupili ogromnu svotu novca „prodajući svoje korake“ društveno odgovornim kompanijama i pojedincima. Akcija je bila vrlo uspešna, a ove godine očekuju da će biti još bolja.

Ovaj dvojac je u četvrtak, 19. septembra krenuo u novu šetnju i to od Niša do Beograda, a kako bi prodali svoje korake za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice u kojima se deca bore protiv malignih bolesti. Inače, ovakva kuća postoji u Petrovaradinu i otvorena je za svu decu, što će biti i nova roditeljska kuća u Beogradu.

Ovog puta postoji aplikacija pod nazivom ‘Pruži korak’, koju će bilo ko moći da preuzme sa App ili Play prodavnice, instalira i uključi, a funkcioniše kao pedometar. Kad jednom uključite aplikaciju, ona broji sve vaše korake i radi u pozadini, bez obzira na to gde se nalazite. Svi koraci koje napravite biće konvertovani u dinare i donirani NURDOR-u, a sva suma koja se bude prikupila biće donirana od strane društveno odgovornih kompanija, za ovu namenu, kaže Tamara i dodaje da će aplikacija biti aktivna do 5. oktobra.

Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15 časova i završiti se u Parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje. U ovu šetnju pozvani su apsolutno svi.

Pre dve godine, kad je akcija tek krenula, brzo je dobijala podršku građana, koji su pružili smeštaj, odmor i obroke Tamari i Bogdanu na putu, a neki su i šetali sa njima duge staze. Isto to poželjno je i sada.

Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija ‘Pruži korak’ pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa tri miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom, poručuju Tamara i Bogdan.

Ovim putem vas pozivamo da pomognete i podržite akciju tako što ćete na telefone instalirati aplikaciju „Pruži korak“ koja će meriti vaše korake i konvertovati ih u dinare. Sumu koju tim putem prikupite doniraće kompanije. Možete da izvršite i uplatu na račun NURDOR-a broj 170-30010715000-82 sa pozivom na broj 12345 i svrhom uplate „Produži korak“. Svakako je dobrodošao i svaki SMS na broj 1150, a cena jednog SMS-a je 100 dinara.

 

Izvor: 021.rs

 

 

Dodaj komentar

Click here to post a comment

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .