tech/web

Platforma Virutualni posao: prvi sajt na našem tržištu za traženje poslova koji se rade samo preko interneta

MediaSfera

 

 

 

Nedavno je u Srbiji pokrenuta nova platforma Virtualniposao.com, koji je nastao kao ideja da se na tržištu Srbije i Balkana, ponudi način kako da zaposleni zarade dodatno a nezaposleni i nađu posao. Ovo je platforma koja omogućuje ljudima da rade posao od kuće ili ako su pravna lica, onda prvna lica mogu sarađivati jedni sa drugima. „Virtualni Posao “ je mesto gde će svako moći naći rešenje za projekat koji imaju.

Posao preko interneta je u porastu u svetu, a naši radnici koji rade honorarno za poslodavce iz celog sveta su jedni od najcenjenijih. Priča o “freelancer” poslovima je postala svakodnevna tema svuda oko nas.I sam idejni tvorac platforme Virtualni Posao je radio kao “freelancer”.

Šta je to po čemu se Virualni Posao razlikuje od drugih platformi za traženje posla?

Prva stvar po čemu se razlikuje jer je ovo prvi sajt na našem tržištu gde se traže poslovi koji će se samo raditi preko interneta, na ovoj platformi mi ne spajamo poslodavce i radnike koji će raditi na nekom fizičkom mestu, kao što su restorani, fabrike, ne objavljujemo tu vrstu oglasa, ovo je inovativan sajt na našem tržištu koji nudi samo poslov preko interneta, kao štu su slični sajtovi pokrenuti u inostranstu, pre više od 10 godina.

Kako je nastala platforma Virtualni Posao?

Nastala je putem detaljnijeg istraživanja tržišta, na našem prostoru, gde smo primetili na društvenim mrežama šta bi to moglo biti alternativa stranim sajtovima koji posluju po istim principima, i usled činjenica da na prostoru Balkana postoji jedna velika zajednica koji rade kao frilenseri, dolazimo na ideju da napravimo ovakvu jednu platformu da ustvari sa druge strane ponudimo neku alternativu i nekim novim korisnicima, koji se nisu oprobali u honorarnim poslovima.

Koji je cilj platforme?

Poslodavcima ponuditi vid saradnje sa radnicima koji do sada nisu imali na našem tržištu,a to je da na brz i efikasan način pronađu profil saradnika koji će raditi za njih, a radnicima ponuditi način da pomognu sebi, sa dodatnim poslom i boljim i kvalitetnijim životom.

Kako funkcioniše platforma Virutalni Posao?

Poslodavci postave oglas da traže da im se uradi određen projekat onlajn i postavlja i cenu koju će najviše platiti da mu se završi posao i projekat, i po našim kategorijama, to mogu biti poslovi programiranja, veb dizajna, prevođenja tekstova, arhitektura, internet marketing,  i zatim na te iste oglase svi oni honorarni radnici ( frilenseri) postavljaju svoje ponude , takozvani BID. Kada poslodavac izabere određenog radnika koji mu je dao najbolju ponudu, on ga izabere da radi sa njim, ali da bi mogao da započne saradnju mora da postavi depozit na našu platformu za onu sumu koju je poslodavac rekao da će najviše platiti, recimo da je rekao da najviše za dizajn Logo-a može da plati 10.000 dinara, ona taj novac mora da uplati kao depozit na naš sajt, jer je to jedino osiguranje, i jedini način da mi kao platforma i ozbiljna kompanija garantujemo radniku da će biti plaćen nakon završenog projekta. Znači dok god projekat ne bude dostavljen poslodavcu, i dok god putem naše platforme i poslodavac i radnik ne budu potvrdili da je njhova saradnja okončana uspešno mi ne prosleđujemo novac radniku, on stoji kod nas na sajtu kao depozit. Potvrda da je poslodavac zadovoljan, funksioniše automatskim klikom na dugme u njihovom interaktivnom ugovoru koji imaju preko naše platforme.

Moramo napomenuti, da se poslodavcu naplaćuje 2 % prilikom uplate depozita, i to je najviše zbog provizije koju i nama kao platformi uzima Pay Pal kompanija preko koje poslujemo. A prilikom završetka ugovora mi kao platforma naplaćujemo proviziju od 8 % sa zarade honorarnog radnika. I želimo napomenuti jednu veoma važnu stvar da mi to moramo naplaćivati kao proviziju jer smo posrednici na ovoj platformi, i da mi ustvari od toga novca naplaćujemo i porez od samog posla koji su uradili poslodavci i radnici, i od te provizije mi plaćamo porez Republici Srbiji. Na taj način je oporezovana ovakva vrsta rada.

U kojim zemljama je dostupna platforma Virualani Posao?

Platrofma je trenutno dostupna za početak korisncima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, znači svim Ex- Yu državama, i razlog ovome je što trenutno možemo da poslujemo putem Pay Pal-a samo sa stranim rezidentima, jer Pay Pal posluje u devizama.

 

 

Sa kojim problemima ste se susreli prilikom izrade platforme? Zašto državljani Republike Srbije ne mogu da se registruju?

Nažalost u toku stvaranja naše platforme naišli smo na brojne probleme koji postoje u zakonu poslovanja putem interneta , a najviše u zakonu poslovanja putem rada onlajn u Republici Srbiji. To su problemi koji mi kao kompanija, i platforma koja je stvorena za „freelancer-e“ i poslove onlajn, nismo mogli rešiti u ovom momentu. Stoga moramo se ograditi kao kompanija i u ovom momentu dok država Srbija i finansijske insitutucije u Srbiji ne donesu povoljnije uslove elektronskog poslovanja, mi nismo u mogućnosti da dozvolimo našim domaćim rezidentima ( državljanima Srbije) da se registruju preko platforme Virtualni Posao koja je prvenstveno i zamišljena za naše rezidente. Razlog ove restrikcije, je taj da ne smemo kao pravno lice da dozvolimo našim rezidentima da se registruju jer platni sistem, za naše rezidente mora biti u dinarima,i nama trenutno kao kompaniji platni sistem u dinarima nije omogućen od strane nijedne finansijske institucije kao što su banke ili kompanije koje posluju sa elektronskim novcem, a ono što mi radimo je da mi dajemo trenutno sve od sebe da pronađemo način, i kompanije koje će nam pomoći da implementiramo sistem plaćanja u dinarima.

Kako se postaje čalna platforme Virtualni Posao?

Član platforme se postaje jendostavnim klikom na dugme za registraciju, i budući članovi pritom uređuju svoj profil, dodaju svoj Pay Pal nalog (strani rezidenti), i počinju sa radom, i ono što nas razlikuje čak i od stranih platformi je to da budućim korisnicima je data šansa da imaju više vremena da nađu posao putem naše platforme, jer imamo besplatnu registraciju, koja nudi 60 Bidova (značenje bidova – ponude na oglase), dok je na stranim sajtovima taj broj Bidova na mesečnom nivou na broju 20, 30 Bidova. Znači mi smo duplirali broj omogućenih ponuda koji radnici mogu dostavljati na projekte koji odgovaraju njihovim veštinama. Još jedna od prednosti je da su najvažnije stranice, opisi sajta, i čime se bavimo, dostupno korisnicima kako na srpskom, tako i na hrvatskom, slovenačkom i engleskom jeziku. Želja nam je da naša platforma Virtualni Posao postane velika zajednica na ovim našim prostorima gde ćemo i pomoći svima onima koji možda tek i žele da počnu da rade onlajn, i ovo je jedinstvena prilika da na našem tržištu ponudimo sve ono  što na stranom tržištu postoji već više od jednu deceniju. Zao i naša podrška će raditi 24 sata u nedelji, i biće tu za sve korisnike : podrska@virtualniposao.com.

 

 


 

Tomislav Rajković osnivač sam i idejni tvorac platforme „Virtualni Posao“, i radio sam SEO optimizaciju sajtova i Internet marketing, više od 7 godina, i sam sam nekada davno počeo kao Freelancer. I na tom putu sam naučio mnogo, radio sa klijentima i ljudima iz celog sveta, i pritom i stekao i mnoga prijtaljstva sa ljudima sa kojima sam radio nekada onlajn. Za sve one koji žele da se oprobaju u Freelancer poslovima ,  znam da im mogu otvoriti neke nove vidike, naučiti ih novim veštinama, ali im omogućiti i bolji i pristojniji život sa materijalne tačke gledišta , i ova vrsta zanimanja samo može pomoći našoj domaćoj ekonomiji, i našim ljudima.

 

 

Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .