Vruće teme

Majić: Ili da me razreše ili da ministarka i poslanici zaćute

MediaSfera

 

 

 

Sudija Apelacinog suda Miodrag Majić izjavio je, povodom verbalnih napada u Skupštini Srbije vladajuće koalicije na njega, da se nalazimo u stanju u kom svako o svakom može da iznosi najgnusnije laži, svestan da zbog takvog postupanja nikakvu odgovornost neće snositi.
On je, u intervjuu za novi broj nedeljnika NiN, rekao da poslanik ima neku vrstu imuniteta ali da „ne može da govori laži i da optužuje za krivična dela bez dokaza ili da vredja bilo koga, a posebno predstavnike druge grane vlasti“.

 

„Međutim, problem je u tome što je u naš javni govor do te mere uveden takav način komunikacije, da smo se kao i svi ljudi koji žive na visokim temperaturama i u zagušljivom prostoru, svikli na tu sparinu i zagušljivost“, rekao je Majić.

 

Govoreći o optužbi da ga je „platio albanski lobi za oslobadjajuću presudu Gnjilanskoj grupi“, on je rekao da je to toliko teška optužba da Visoki savet sudstva nije smeo da ostane nem.

 

„Ili su morali da odmah da me razreše, ili da otpočnu disciplinski postupak i provere ove zastrašujuće tvrdnje, ili da saopšte ministarki pravde i poslanicima da tako nikada ne sme da se razgovara u državi u kojoj postoji podela vlasti, ali i u kojoj je svima pa i narodnim poslanicima zabranjeno da kleveću i omalovažavaju druge“, rekao je Majić.

 

On je rekao da se ministarka pravde Nela Kuburović do sada prilično suzdržavala da govori ružno o njemu dok je bio predmet hajke u nekim drugim situacijama i da smatra da je tako postupala jer je, radeći u sudu u kojem je bio predsednik, upoznata sa tim ko je i kako radi.

 

Preme njegovim rečima, to što je i ona sada ušla u takvu vrstu diskusije, samo ga uverava da se došlo do tačke „kada se više nije mogla zaklanjati iza skrupula i kada je pozvana da se i sama svrsta i opredeli“.

 

„Nažalost, kod nas se tako posmatraju stvari. Pre ili kasnije svi moraju da stanu pod ovoj ili onaj barjak, kako bi dokazali lojalnost, koja ovde oduvek ima veću težinu od principa ili profesionalnosti“, rekao je Majić.

Izvor: Danas

 
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .