Pop kultura

Specijalno izdanje „Portreta Plus” posvećeno Mihajlu Miši Janketiću

MediaSfera

 

 

Specijalno izdanje Portreta Plus” ovog četvrtka biće posvećeno nedavno preminulom Mihajlu Miši Janketiću.

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić pre par godina sa nama prisetio svojih početaka, kako je i kada prvi put stao na scenu, šta je njemu donela a šta odnela ta profesija, koliko su mu nagrade značile, da ki ga je više privlačilo pozorište ili film.

 

Miša govori o nagradi Pavle Vuisić koju je dobio na otvaranju Filmskog festivsla u Nišu, o glumi, ulogama, televiziji i pozorištu.

 

Otkriva nam koja je uloga po njegovom mišljenju bila važna za njegovu karijeru, da li mu je ostala neka neostvarena uloga. Takođe govori i o porodici, pa smo saznali da li mu je drago što su Milica i Marko krenuli njegovim putem.

 

Kako je reagovao kada su se njegov sin Marko i ćerka Milica takođe opredelili za istu profesiju , da li ih je savetovao pomagao u stvaranju uloga.

 

Ogroman trag ostavio je na filmu, televiziji i radiju, a dobitnik je najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja – Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo.

 

 

Autor i voditelj:  Drina Pešić

TV Naša 23.05.2019 u 18:30h

 

 

Kategorije