Specijalno izdanje „Portreta Plus” posvećeno Mihajlu Miši Janketiću

Specijalno izdanje „Portreta Plus” posvećeno Mihajlu Miši Janketiću

MediaSfera

 

 

Specijalno izdanje Portreta Plus” ovog četvrtka biće posvećeno nedavno preminulom Mihajlu Miši Janketiću.

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić pre par godina sa nama prisetio svojih početaka, kako je i kada prvi put stao na scenu, šta je njemu donela a šta odnela ta profesija, koliko su mu nagrade značile, da ki ga je više privlačilo pozorište ili film.

 

Miša govori o nagradi Pavle Vuisić koju je dobio na otvaranju Filmskog festivsla u Nišu, o glumi, ulogama, televiziji i pozorištu.

 

Otkriva nam koja je uloga po njegovom mišljenju bila važna za njegovu karijeru, da li mu je ostala neka neostvarena uloga. Takođe govori i o porodici, pa smo saznali da li mu je drago što su Milica i Marko krenuli njegovim putem.

 

Kako je reagovao kada su se njegov sin Marko i ćerka Milica takođe opredelili za istu profesiju , da li ih je savetovao pomagao u stvaranju uloga.

 

Ogroman trag ostavio je na filmu, televiziji i radiju, a dobitnik je najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja – Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade “Pavle Vuisić” za životno delo.

 

 

Autor i voditelj:  Drina Pešić

TV Naša 23.05.2019 u 18:30h