Vruće teme

UNS: Simonović tužio Milana Jovanovića zbog psihičkog bola

MediaSfera

 

 

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće novinara portala „Žig info“, tužio je Jovanovića za nanošenje psihičkog bola, povredu ugleda i časti, kao i uzrokovanje straha, saopštio je UNS. Jovanović rekao da navodi iz tužbe nisu tačni.
Na Svetski dan slobode medija, na adresu Jovanovićeve izgorele kuće u Vrčinu, stigla je tužba od Dragoljuba Simonovića, optuženog da je naručio paljenje kuće, piše u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

 

Simonović je tužio i urednika portala Žig info Željka Matorčevića i Srećka Vasića, bivšeg komunalnog inspektora Grocke i sagovornika u tekstovima koji su objavljeni na tom sajtu.

 

Dragoljub Simonović traži da sud usvoji tužbeni zahtev zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke koji su podneli Matorčević, Jovanović i Vasić.

 

U tužbi stoji da su se Matorčević, Jovanović i Vasić, zajedničkim podneskom 3. septembra prošle godine obratili Opštinskom pravobranilaštvu Grocke iznoseći „vrlo uvredljive kvalifikacije“ na račun Simonovića „povređujući mu čak i najdublja osećanja prema ocu“, zbog čega Simonović traži 300 hiljada dinara.

 

Kako piše u tužbi Dragoljuba Simonovića u koju je UNS imao uvid, Željko Matorčević je u više navrata, objavljivanjem tekstova na raznim internet stranicama izuzetno uvredljive sadržine, uzrokovao štetu Simonoviću.

 

„Etiketiranje bilo kog lica da ima ‘bahato, nehumano i nadasve nemoralno i kriminogeno ponašanje’, da je ‘oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac’, da je njegovo shvatanje politike ‘otimačina i kriminalne radnje’… tom licu nanosi psihički bol, povređuje ugled i čast ličnosti i uzrokuje strah“, navodi se u tužbi Simonovića.

 

 

Zbog činjenica da je podnesak Matorčevića, Jovanovića i Vasića poslat u vreme kada je Dragoljub Simonović bio predsednik Opštine Grocka, u tužbi sa navodi da to „posebno doprinosi intenzitetu psihičkog bola“, jer su on, njegovi preci i potomci gradili dobre međusobne odnose i poštovanje među sugrađanima.

 

„O ovome najviše svedoči činjenica da je na poslednjim lokalnim izborima ubedljivu pobedu odnela lista čiji je podnosilac bio Dragoljub Simonović, a kao što vam je poznato kod sprovođenja lokalnih izbora je upravo lični kvalitet i sposobnost lica sa liste presudna za izbornu pobedu“, navodi se u tužbi.

 

U tužbi se ističe da „nije potrebno posebno ni obrazlagati koliku stigmu i duševni bol nanosi Simonoviću tvrdnja da mu je otac incestoidan“.

 

Jovanović negira navode iz tužbe

 

 

Novinar portala Žig info Milan Jovanović rekao je UNS-u da navodi iz tužbe, da su u podnesku naveli da mu je otac incestoidan, nisu tačni.

 

„Pod plaštom stranačke pripadnosti, krijući se u senci Vučića, nanosiće nenadoknadivu štetu i Gročanima i Republici i stranci i samom predsedniku, oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac, predsednik Opštine Dragoljub Simonović svakodnevno, već punih šest godina, istrajava u nezakonitim i kriminalnim radnjama zarad ličnog bogaćenja i koristi“, navedeno je u podnesku.

 

U njemu stoji da je ukupno imanje koje je Simonović posedovao dok je bio „kontrolor kola u JP Železnice Srbije sa srednjom školom za mašinskog konstruktora, kuća od 50 metara kvadratnih i nešto okućnice“, a da nakon ulaska u politiku on počinje „vrtoglavo da se bogati“.

 

 

„Za samo šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobija ekstremne razmere. Proširio je kuću na oko 1000 kvadrata; sagradio kćerki novu kuću sa dve garaže; u Maloj Ivanči sagradio tašti kuću sa tri garaže, postavio skupocenu ogradu od kovanog gvožđa, dvorište popločao kamenom; sagradio vilu na Srebrnom jezeru od oko 500 kvadrata; izgradio sopstvenu marinu za jahtu; došao u posed parcele PKB Voćarske plantaže koju izdaje u zakup EKO Grocka; došao u posed stana (vodi se na kćerku) u ulici Knjeginje Zorke br. 11…“, navodi se podnesku.

 

U podnesku Pravobranilaštvu Grocke podnosioci su postavili 30 pitanja, između ostalog i zašto nema odgovora na: krivične prijave zbog zloupotrebi ovlašćenja i pronevera, sukob interesa, zaposlenje u javnim preduzećima porodice Dragoljuba Simonovića…

 

Na kraju podneska, čiji su potpisnici i 50 Gročana, ističe se da „mnogi građani ne smeju da potpišu peticiju, navodeći da se plaše odmazde, jer je takvih primera već bilo“, prenosi UNS.

 

Izvor: UNS
Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .