tech/web

Heroj obnove Notr Dama mogla bi da bude – igrica

MediaSfera

 

 

Assassins Creed: Unity je po svim merilima prosečna igra i jedna od najlošijih u Assassins Creed univerzumu, ali ova igra bi s druge strane mogla da bude pravi i istinski heroj obnove Notr Dama, jedne od najpoznatijih sakralnih građevina na svetu, koja je velikim delom izgorela u požaru za koji se još uvek ne znaju uzroci.
Kulturni, verski i istorijski simbol Pariza i evropske kulture uopšte brzo je ujedinio Francuze, i običan svet, ali i mnogi bogataši se već utrkuju u tome ko će dati više za njegovu obnovu. Nažalost, osim novca za obnovu gotske katedrale biće potrebni i detaljniji konstrkcioni i umetnički planovi same građevine, koji nisu previše detaljni niti u celini sačuvani, pa će biti veoma težak i mukotrpan posao uraditi pravilnu i detaljnu rekonstrukciju.

 

Međutim, pravi i neočekivan junak ove priče mogla bi da bude igra Assassin’s Creed: Unity, koji je izdata tokom 2014. godine, a čija je radnja smeštena u stari Pariz, u doba revolucije, piše Mob&IT

 

 

Iako je igra pobrala mahom loše do osrednje kritike i važi za jedan od slabijih naslova u serijalu, ono po čemu je apsolutno ostala upamćena jeste prelepa grafika Pariza tog vremena. Upravo bi taj njen kvalitet Pariz i Francusku i ceo svet mogao da „spasi“ od gubitka Notr Dama, jer je ova građevina urađena neverovatno detaljno u toj igri i predstavlja jedno od najbolje urađenih 3D mapiranja Notr Dama, koje je dostupno.

 

Umetnica Karolina Mijuz, koja je radila na Notr Damu za potrebe igre, rekla je za The Verge da su članovi tima bukvalno proveli godine opsednuti time da što je detaljnije i vernije moguće prenesu čuvenu katedralu u svet igre i da su čak išli do takvih detalja da je svaka cigla imala svoje teksture, koje odgovaraju njihovim karakteristikama u stvarnom svetu.

 

Svi ovi detalji mogli bi biti od neizmerne pomoći ljudima, koji će raditi na obnovi građevine, jer bi im mogli pomoći da do najsitnijih detalja sagledaju kako je građevina izgleda i da im pruži mogućnost da taj detaljan plan primene prilikom obnove.

 

Ipak, da li će Ubisoft, tvorac Assassins Creed igre ustupiti 3D modele i mape francuskim vlastima još uvek nije poznato i Business Insider piše da je ova francuska kompanija još uvek nedostupna za bilo kakav komentar na ovu temu.

 

Ispod možete i sami da „prošetate“ Notr Damom i uverite se u lepotu detalja i sav napor, koje je Ubisoft uložio u stvaranje 3D modela čuvene crkve. Penjanje na Notr Dam i istraživanje katedrale počinje od trećeg minuta – zanemarite to što autor videa i nije neki AC igrač…
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .