Vruće teme

Predstavnici SzS ograde iz Kolarčeve postavili ispred sedišta REM-a

MediaSfera

 

 

Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se nešto posle 10 časova ispred Skupštine grada Beograda i pokušali da uđu u gradsku upravu da bi, kako su rekli, razgovarali s gradonačelnikom Zoranom Radojičićem. Zaposleni, uglavnom žene, stale su na ulaz u Stari dvor i nisu dozvoljavali predstavnicima SzS da uđu u zgradu.

 

Nakon okupljanja ispred Starog dvora, pristalice SzS otišli su  do Trga Republike da bi, kako su rekli, skinuli zaštitnu ogradu i odneli je ispred zgrade REM-a. Ogradu kod Palate Albanija, koja je srečavala saobraćaj u Kolarčevoj ulici, uklonili su predstavnici tog saveza Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i Janko Veselinović.

 

„Ovo je novo gradilište. Potrebna je rekonstrukcija REM-a jer je davno propao i uništen i jer dozvoljava nenormalni nasilnički obračun režima sa neistomišljenicima, a simbol toga je Pink“, rekao je lider Dveri Boško Obradović, sa kojim su došli Nikola Jovanović, Janko Veselinović i Marko Bastać.

 

Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila.
Prema rečima Obradovića, gradilištem u centru grada režim želi da zatvori plato ispred Filozofskog fakulteta odakle počinju protestne šetnje „Jedan od pet miliona“ i zabrani protest.

 

On je dodao da će oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pinku i krivično gonjenje vlasnika te televizije Željka Mitrovića, „zbog kriminala, zločina, korupcije“, biti simbol političkih promena.

 

Prema njegovim rečima, TV Pink je privatna televizija, ali je nacionalna frekvencija javno dobro i pripada građanima. Obradović je kazao da je dovoljan razlog za oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink bilo emitovanje „spota mržnje“ protiv predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

 

Novinar TV Pink je rekao da ga je Obradović vređao i pretio mu ispred skupštine Grada i upitao ga zašto je to radio, a Obradović je odgovorio da „ne razgovara sa stranačkim botovima maskiranim u novinare“ već drži konferenciju za novinare.

 

 

„Živi zid“ ispred Skupštine Beograda

 

Ispred zgrade gradske skupštine ranije danas stvorila se gužva i pometnja, kada su predstavnici SzS hteli da uđu u zgradu gradske skupštine. Policije nije bilo.

 

Zaposlene u gradskoj upravi stale su na vrata i nisu dozvolile predstavnicima opozicije da uđu u Skupštinu grada. Jednoj ženi, zaposlenoj u gradskoj upravi, je pozlilo, a još jedna je odvezena kolima Hitne pomoći.

 

Boško Obradović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović došli su ispred ulaza, zajedno sa većim brojem simpatizera, a prema izveštajima reportera, na vratima gradske uprave pojavili su se članovi Gradskog veća koji su se raspravljali s njima.

 

Predstavnici opozicije uzvikivali su „Vesiću, lopove“ i „Barbara, javi se…“, a kako su rekli, očekivali su da im se obrati gradonačelnik Beograda. Oni su optužili gradske vlasti da su namerno na ulaz u Skupštinu postavili samo žene. Okupljene žene iz gradske uprave uzvikivale su „Stop nasilju“ i „Sram vas bilo“.

 

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da su se oni okupili da bi videli gradonačelnika Beograda. On je rekao i da će  zamenik gradonačelnika Goran Vesić doći da im se obrati, ali se to nije dogodilo.

 

https://twitter.com/tamodaleko/status/1113722894763352064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1113722894763352064&ref_url=http%3A%2F%2Frs.n1info.com%2FVesti%2Fa473529%2FPredstavnici-SzS-ispred-Skupstine-Beograda.html

Bastać: Obustava štetnih projekata i Vesićeva smena

 

Bastać je u izjavi za TV N1 rekao da su oni došli da predaju dva zahteva gradonačelniku – da se obustave svi štetni projekti u gradu dok se o njima ne izjasne građani na referendumu, kao i da Radojičić hitno smeni „večitog gradonačelnika“ Gorana Vesića.

 

„Pokušali smo da predamo naše zahteve u nadi da će ih ‘Fikus 2.0’ prihvatiti, ali su oni poslali žene na nas, da nas spreče da uđemo u zgradu“, kazao je Bastać. On je rekao i da oni svoj dolazak nisu najavili, ali da kao gradski odbornici „imaju puno pravo da u bilo kom trenutku dođu u skupštinu i razgovaraju s gradonačelnikom“.

 

„Mi sad ovde stojimo, ne izazivamo nikakav haos, nismo pokušali da uđemo nasilno u zgradu, samo želimo da vidimo da li je ‘Fikus 2.0’ tu ili ga je kidnapovao ‘večiti zamenik gradonačelnika'“, kazao je Bastać.

 

Jovanović: Došli smo da vidimo da li gradonačelnik postoji

 

Nikola Jovanović iz Narodne stranke kazao je da su došli ispred Skupštine Beaograda da vuide “ da li gradonačelnik postoji“.

 

„Statut grada jasno kaže da gradonačelnik ima zamenika samo u slučaju njegove odsutnosti ili sprečenosti da radi. Ja sam lično hteo da vidim da li on postoji, da li ga ima, da li je trajno odsutan ili ucenjen…Dobio sam najpre informaciju da će Radojičić razgovarati s nama, ali sam u tom momentu video Vesića kako naređuje da zaposleni stanu na izlaz iz zgrade…on se sakrio iza pripadnica nežnijeg pola“, kazao je Jovanović.

 

Vesić je, kako kaže, izbegao da se obrati poslanicima, a očigledno je, dodao je, sprečio i gradonačelnika da uradi obećano.

Izvor: N1
NAŠA IZDANJA

28. Palić Film Festiva

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .