Priče Snežana Ćosić

Snežana Ćosić: Gde su nestali ženski damari

MediaSfera

 

Piše: Snežana Ćosić

 

 

Nema boljeg mesta za opipavanje ženskog pulsa od ženskog toaleta, bilo kog lokala u kasnim noćim satima. Tako  u poslednjim satima stare godine, u jednom od njih, naleteh na zanimljiv razgovor – dobar uvod za današnju priču.
– Dobro me slušaj, obavezno gledaj da ti prvo Novu godinu čestita neki muškarac. Jesi li me čula, mora muškarac prvi da ti čestita Novu godinu! – Oniža crnka je upijala sve na što  je visoka brineta upozoravala. Na mah mi kroz glavu prolete Štefica Cvek pa reših da se umešam:

 

– A što ne žena, dobra žena? – Ostavih ih iznenađene,  da  uz mimično-verbalne izraze konstatuju kako su im tanke usne, male grudi… Odoh da igram sa dobrim ženama, ženama kojima je blisko  žensko dostojanstvo. Kasnije sam spazila kako za stolom sede sa osam osoba ženskog i jednom osobom muškog pola.

 

Šta se to desilo sa ženama pa hodaju u hordama, agresivne, ljute, napadaju, love sledeći poruke folk i pop hitova koji im objašnjavaju da treba da zgaze, otruju, ubiju, izdaju, sve, samo da budu sa muškarcem. I da li ste se ikada zapitale da li je to što lovite zaista muškarac? Da li vam zaista treba primerak da je pored vas, ili biste ipak nešto malo više u životu?

 

Pristale ste same na to da budete objekat. Uostalom, u skladu sa tim se i ponašate. Odustale ste od onoga što vas je zaista činilo ženom, odustale ste od ženskih osećanja.

 

Njima pribegavate samo  manipulacijom, čak i to činite nevešto jer ste za račun onoga „ovako sam poželjna“  odustale od onoga  „ovakva sam„. Tako da muškarci  jedino što od vas mogu da dobiju to je, „vaginalna manipulacija“.

 

Ne krivim ih što su upali u apsolutnu apatiju povodom svega sa ženskim prefiksom, jer se kod svake od vas sve svodi na isto. Iz svega toga proizilazi da im je sve jedno sa kojom će da budu, što ste  iskoristile da postanete neprijatelji sa ostalim ženama. Fakat je da su u tom smislu muškarci bolji, njima ne pada ne pamet da diraju devojku svog prijatelja, a vi ste spremne da gazite, ubijate, manipulišete, jer šta, možda je baš on onaj pravi. Drage moje, svaki  PRAVI sa tim neće da ima nikakvog posla.

 

Eventualno može da vas ćušne, da vam pokaže da je rupa kao i sve ostale rupe. Pravi neće sa tim da ima posla, jer šta će mu u životu čovek koji je spreman na izdaju, gaženje, laž, prevaru bilo koga, jer je svestan toga, ta koja bi tako bilo koga i njega će, na prvoj krivini, čim joj ne ispuni ma i mrvu njenih očekivanja. Vidite, PRAVI sa tim nemaju posla, i namerno kažem sa tim.

 

Po svojim hordama ste se toliko slizale jedna sa drugom, zajedno ste u lovu primerka muške vrste, makar vam to samo služilo za pokazivanje i izdizanje. U vašim hordama  nema istinske empatije, istinskih osećanja, ničeg istinskog, jer sve je samo i isključivo u službi lova.

 

Ako već ne znate šta ćete sa sobom, vreme vam je pa da makar nabavite iglu i konac, za početak, pre nego što stignete  do heklice, na primer. Zapamtite, iglu i konac!

 

Zavisnice ste o muškom udu, isijavate nedojebanost a u stvari ste frigidne kastratorke, pa makar budite dosledne u tome što jeste, pa se nemojte  buniti kada vam se isporuči račun, jer svaka vrsta zavisnosti se plaća. Mada, u vašim, gotovanskim glavama stoji da takve stvari treba da plati lovina. No, to je već deo neke druge priče…

 

Da li ste svesne toga da takve kakve ste, treba da DOBIJETE,  sve ono što kao nežne, drage, razumne, pune ljubavi treba da dobijete?

 

E, a da dođete do toga da ste zaista žena, sa svim gore nabrojanim toplim ženskim osobinama, potrebna je spremnost, hrabrost, potrebno je da prvo postanete čovek. Tek tada možete biti i pokazati svu toplinu i nežnost vaših srca.

 

Onda ste žena, DOBRA ŽENA.

 

Priče Snežane Ćosić možete čitati na blogu PRIČAJ MI

 


 

Snežana Ćosić

Snežana Ćosić je rođena u Župi, berićetnom kraju voćara, povrtara i dobrog vina. Umesto igre sa svojim vršnjacima, učila je slova, da bi u adolescentskom dobu pisanje postaje njena svakodnevnica. Autorka je romana: “Ne lomi mi lojze, ne kradi mi grojze”,“Stanica Balkan”, zbirke pesama “Ljubi me” i bloga sa milionskim pregledima “Pričaj mi”… Član je Udruženja književnika Srbije. Uskoro iz štampe izlazi i njena prva zbirka kratkih priča.

 

 

 

Dodaj komentar

Click here to post a comment

Jedna od mnogih

(Post) istina (post) demokratije

Nedogled

KLEOS

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .