Lifestyle

SLIKARSTVO I MODA TARE DINIĆ

MediaSfera

 

 

 

Tara Dinić je srpsko-britanski umetnik, preduzetnik i bankar. Rođena 1991. u Londonu. U detinjstvu živela i rasla između 4 zemlje: Srbije, Britanije, Saudijske Arabije i Grčke – izložena šarenilu različitih boja, uticaja i istorija. Inpsirisana od strane starih Grka, Vizantije i Inka iz Južne Amerike.

 

Završila je Finansije i investicije u Reading University (Finance and Investment Banking) i masters iz Internacionalnog Marketinga na Kings College u Londonu. Od  2013. – 2017. radila u kompaniji Behtel (Bechtel) u Londonu. Slikarstvo je prvo bio njen hobi, ali je vremenom postalo za nju glavno zanimanje.

 

 

Tara radi sa akrilnim bojama na platnu, a često crta i provokativne političke detalje. Takođe crta i ono što je inspiriše tokom putovanja. Od ove godine galerija Mayfair iz Londona će reprezenovati njene radove. Imala je izložbe na Oxford International Art Fair (Engleska), Sister Gallery u Londonu, Artefact Gallery u Londonu, Irise Gallerie u Atini i The Art Dose u Atini.

 

 

Do sada, većina njenih slika je prodata privatnim licima ili dizajnerima koje opremaju luksuzne apartmane i jahte, tako da veliki broj njenih umetničkih dela ustvari „plovi” po svetu.

 

Tara kaže da je za sve potreban trud i upornost, pa onda i uspeh dođe.

 

 

Letnje torbice sa etno motivima Srbije

 

Tara je radila u korporaciskom svetu i počela da slika. Kada je izašla iz zatvorenog sveta korporacije i odlučila da se upusti u neizvesne vode privatnog biznisa –  „udahnula” je boje, mirise i zvuke Patagonije, Kuska, Dugine planine (Rainbow Mountain)… Tu je srela male od, sunca preplanule žene, potomke Inka, u živopisnim nošnjama koje se bave ručnim radovima i motivima svog podneblja.

 

 

Još od malena Tara je znala da i u Srbiji ima predivnih etno motiva, da su žene veoma talentovane za ručni rad te je poželela da i mi svetu pokažemo naše motive, boje i veštine. Kontaktirala je Udruženje žena za očuvanje rukotvorina u Pančevu i Inđiji koje su bile srećne, spremne i ponosne da tkaju i vezu letnje torbice, a koje će da nose žene po Londonu, LA, grčkim ostrvima i Bliskom Istoku. Brend je nazvan Kastor & Poluks (Kustor & Pollux) – po blizancima u Grčkoj mitologiji, jer je i Tara u horoskopu Blizanac.

 

Letnje torbice se prodaju preko interneta, ali i u brojnim buticima po grčkim ostrvima –  brend je lansiran u maju 2018.

 

 

„Ovaj posao nisam zamislila samo zbog svojih ideja i kreativnosti već kao i način da vrednim i spretnim ženama u Srbiji pomognem da svetu pokažu svoje veštine, da budu prepoznate van Srbije, a samim tim da imaju i svoju finansijsku nezavisnost” – naglašava Tara Dinić.

 

Bunde

 

„Još dok sam radila u Behtel-u došla sam na ideju da dizajniram bunde i to verovali ili ne baš za Bliski Istok – Saudijsku Arabiju, Katar, Kuvajt…Možda Vam to zvuči paradoksalno, jer šta će ženama bunde na +50C, ali znajući da te žene mnogo putuju i da vole da nose najkvalitetnija krzna odlučila sam da to bude moja klijentela…Sada posle tri godine na tom tržistu i mesta koje moje bunde imaju u najprestižnijim buticima skromno mogu da kažem da sam imala mudru viziju tržišta. Svake godine kreiram novu kolekciju, bunde se proizvode unikatno i ručno u Kastoriji (Grčka). Kombinujem krzno sa čipkom, kašmirom i svilom. Inspiracija se javlja kada uđem u harmoniju sa vertikalom Univerzuma, kada se umirim, uđem u spokoj i otvorim sebe za nemoguće” – kaže Tara.

 

 

Njene bunde se prodaju preko interneta, ali i u buticima, jer se proizvode u malim serijama za žene sa rafiniranim ukusom, žene koje vole da pipnu i osete materijal pod prstima, da imaju lični odnos sa svojim „ženskim stvarima”.

 

 

Više informacija o Tari Dinić:

 

www.taradinic.com

www.mimivera.com

www.kustorandpollux.com

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Click here to post a comment

Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .