Otvaranje pop up izložbe fotografija Imrea Saboa

Otvaranje pop up izložbe fotografija Imrea Saboa

MediaSfera

 

“Svi odrasli su nekada bili deca… Ali samo nekolicina njih se toga seća”
Antoan de Sent Egziperi, Mali princ

 

Izložba fotografija Imrea Saboa “Svi odrasli su nekada bili deca… ali samo nekolicina njih se toga seća”, deo projekta “Bartcelona koncept”, biće otvorena u sklopu manifestacije “Nedelje mađrske kulture u Srbiji”, u četvrtak, 10. januara 2019, u 19 časova, u Collegium Hungaricum-u, Gračanička 14, Beograd.
“Bartcelona koncept” je nastao kao galerija, sa zidovima. Ali pre nego što je pronadjen prostor za “malu belu kutiju”, on je bio zamišljen kao nešto efemerno, bez ikakvog prostornog i vremenskog ograničenja… Pre više od pet godina, prva osoba koja je čula za koncept, bio je Imre Szabó. Ali ujedno je bio i prvi koji je izlagao u okviru Bartcelona koncepta. On je danas ponovo prvi koji  zvanično otvara Bartcelona pop up izložbe. Vraćamo se korenima… zašto ne? Podsetiti sebe kako je biti dete, uvek je zadovoljstvo.

 

Imre Szabó je rođen  Mokrinu, 1956. godine. Svoje radove prvi put je izlagao 1974. godine. Postao je profesionalni fotoreporter 1980, u novinama kao što su: Ilustrovana Politika, Politika, Intervju, NIN, Danas, Blic, Novi magazin… Njegovi radovi objavljivani su u inostranim novinama: Stern, Focus, Spiegel, Le Mond, Lexpress, Time, Newsweek, Herald Tribune, Le Nouvelle Observateur, kao i u većini jugoslovenskih novina. Nakon više od 200 grupnih i više samostalnih izložbi, prvi put imamo zadovoljstvo da uživamo u ovim njegovim ranim radovima.