Novogodišnja izložba: „Varoški salon“ u Rančićevoj kući

Novogodišnja izložba: „Varoški salon“ u Rančićevoj kući

MediaSfera

 

 

U sredu, 26. decembra 2018. godine u 18 časova u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, otvara se novogodišnja prodajna izložba likovne i primenjene umetnosti pod nazivom „Varoški salon“. Prilikom otvaranja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.
Postavka obuhvata radove likovnih i primenjenih umetnika, kao i odabranih neakademskih stvaralaca i zanatlija, a osmišlјena je u prazničnom duhu radosti i darivanja u galeriji starog varoškog doma Grocke. Izložba kao vid podrške umetnicima i stvaralaštvu, pruža mogućnost posetiocima i publici da sebe i svoje drage osobe počaste unikatnim predmetom ili detalјem, radom slikara, vajara, umetničkog zanatlije. „Varoški salon“ ove godine izlaže radove u tehnikama akvarel, grafika, digitalna grafika, pastel, ulјe na platnu, fotografija, zatim nakit od srebra i bakra ručne izrade, tematski izrađene drvene igračke, unikatne odevne detalјe…

 

Rančićeva kuća u Grockoj, spomenik kulture od velikog značaja za Republiku, danas je i galerijski prostor Centra za kulturu Grocka, ustanove kulture gradske opštine Grocka. Izgrađena je krajem 18. veka kao porodični varoški dom, čija se toplina narodnog neimarstva po meri čoveka reflektuje i u 21. vek.

 

Izložba traje do 15. januara 2018. godine.