Lifestyle

Tijana Cvetković, salon venčanica „Dar“: Venčanice po meri savremene princeze

MediaSfera

Piše: Gordana Radisavljević – Jočić

Fotografije: Privatna arhiva, salon venčanica „Dar“

 

 

Sve bajke završavaju se venčanjem, a naša junakinja blista u najznačajnijoj haljini – venčanici. Verujem da i u stvarnom životu nema devojke koja ne mašta da se uda u raskošnoj venčanici, poput princeze iz bajke. Pitanje je kako se odlučiti za pravu haljinu? Gde je nabaviti? Koje boje da bude? Kako svaka devojka nepogrešivo zna da izabere svog princa, isto tako zna da je tu negde čeka njena idealna venčanica.
Tijana Cvetković, vlasnica poznatog beogradskog  salona večanica „Dar“ kao savremena dobra vila pomaže im da je što lakše poronađu svoj idealni model.

 

 

-Kada bi venčanice mogle da govore prvo bi nam rekle da je divno biti haljina o kojoj svaka devojka mašta ceo život, koju će obući na svoj veliki dan, i u kojoj želi da se oseća kao princeza. Venčanice su oduvek bile odraz elegancije, lepote i čistote.

 

Kako su se menjali modni trendovi, tako su se i kreacije venčanice istima prilagođavale. Sama reč venčanica u glavama ljudi stvara već sliku nečeg lepog, blještavog i svečanog. Venčanice su i pre 20 godina bile lepe i romantične. Postojala su, kao i danas dva osnovna modela široke princeze i uske sirene. Ipak, ono što razlikuje venčanice od pre 20 godina i danas, su kvalitetniji materijali, smeliji dizajn i vrhunska izrada, otkriva Tijana Cvetković.

 

 

Rađanje imena

 

-Nisam želela dati svoje ime salonu, a ni prepisati neki strani naziv kako je to obično biva. Želela sam simboličnu i kratku reč. Kada sam u jednoj knjizi naišla na reč „Dar“ znala sam da je to to. Posedovati dar u bilo čemu u životu je ogromna sreća, i predodređenost za uspeh. Dosta devojaka mi je reklo da ih je ime „Dar“ privuklo da dođu kod nas u potrazi za svojom venčanicom iz snova, a onda kada su osetile toplinu i dobru atmosferu u salonu, lako im je bilo da se prepuste i izaberu svoju haljinu. „Dar“  je prva reč za stupanje u brak, a i početni  inicijali imena moje dece. Ima, zaista, mnogo simbolike u nazivu našeg salona venčanica „Dar“.

 

Prvih dvadeset godina

 

-Salon venčanica „Dar“ je osnovan 1998. godine u malom lokalu na Novom Beogradu. Sam početak je bio težak, sami smo šili venčanice. Međutim na tržištu je bilo sve manje kvalitetnog materijala, a naše potrebe i zahtevi su sve više rasli. Želeli smo kvalitetniji i ekskluzivniji proizvod. Italija je kolevka mode, pa je nekako logično da su nam se najviše dopadale italijanske venčanice, i naše planove smo usmerili u tom pravcu.

 

Ono što je karakteristično za salon venčanica „Dar“ je da smo svih ovih godina ostali svoji, pa iako danas prodajemo i iznajmljujemo venčanice najpoznatijih modnih dizajnera, i dalje pojedine venčanice i večernje haljine šijemo sami po želji i narudžbi naših budućih mladi. Tako da je izbor i što se tiče modela, i što se tiče brendova i što se tiče cena jako veliki.

 

 

Modna šetnja s venčanicama

 

-Venčanice i večernje haljine u našem salonu „Dar“ su ekskluzivne, unikatne i kvalitetne. Mogu se iznajmiti ili kupiti.  Ukoliko devojka ima neki zanimljiv model venčanice možemo joj to izraditi po meri i želji. Cosmobella italijanski modni brend venčanica koji uvozimo u zadnjih nekoliko godina naše mlade su oduševljeno prihvatile izdvajajući udobnost i lepotu ovih modela. Već godinama smo zastupnici izuzetno kvalitetne i tražene kolekcije Demetrios Cosmobella iz Milana, a odnedavno i zastupnici jednog od vodećih svetskih brendova visoke mode – Alessandro Angelozzi Couture. Jako smo ponosni na to jer je naša ponuda pojačana ovim prvorazrednim brendom.

 

Kolekcija za 2019.

 

U kolekciji  za 2019. godinu se ističu predivno dizajnirane čipke, i sasvim novi materijali koji ističu figuru tela na najbolji način. Inovacija je kombinacija haljine i bogata šlep suknja, koja devojci daje dvostruki izgled glamurozne princeze, a kada se skine suknja dobije se model uske sirena venčanice. To je pogodno za sve one mlade koje su se dvoumile da li izabrati široku ili usku venčanicu. Takođe, kolekcija 2019. godinu nudi boho stil (vintage haljinu) za devojke koje žele prirodni izgled. Predivna je i paleta boja. Od tradicionalno bele, preko ivory, nude, rum do pink boje.

 

Zadovoljni klijenti

 

-Želja nam je da i dalje pratimo svetsku modnu scenu venčanica, i razvijamo se u skladu sa njom. Svakako planiramo da uvedemo još neki poznati brend koji nije zastupljen u našoj  zemlji,  i time omogućimo devojkama što bolji izbor venčanica za svoj svadbeni dan. Ipak, ono što nam je najviše u fokusu jeste zadovoljstvo naših klijenata, jer želimo da njihov najlepši dan učinimo još lepšim. Planiramo da uvedemo propratne detalje koji su mladom paru potrebni za njihov svadbeni dan, tako da će naše mlade ubuduće kada dođu u salon venčanica „Dar“ moći da odaberu i svoju venčanicu iz snova, ali i propratne sitnice koje će njenu svadbu učiniti savršenom. Tako će našim budućim madama ostati više vremena za sebe, jer će na jednom mestu završiti gotovo sve poslove za koje bi im nekada trebali sati i sati provedeni u traženju i kupovini.

 

Formula uspeha

 

-Pratim svoju intuiciju u svakom segmentu posla. Najbitnije mi je da vidim zadovoljnu i srećnu mladu. Takođe, moj tim zaposlenih edukujem u skladu sa novim tehnologijama i modnim trendovima, i sa radošću primam njihove dobre sugestije. Razvoj, napredak i sreća u sadašnjem trenutku je moj moto u životu i poslu.

 

Kupovina ili iznajmljivanje

 

Nekada je kupovina bila jedina mogućnost za izbor venčanice. Danas primat ima svakako iznajmljivanje venčanica. Iznajmljivanje je nastalo kao jeftinija varijanta da mlade sebi priušte venčanicu a da za to ne moraju mnogo da plate, jer je cena obično 50-60% niža od cene koju bi mlade platile kada bi venčanicu kupovale. Ako salon nudi sve ove pogodnosti i opcije koje biste dobili i kupovinom a to su:

 

– haljina koju možete vi prvi da nosite

– broj prilagođen vašim merama

– nova kolekcija svetskih i evropskih modnih kuća

 

onda je naša preporuka, svakako, da iznajmite venčanicu.
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .