Lifestyle

KUGUARKE: Dobro izgledaju, inteligentne i veruju u sebe

MediaSfera

 

 

Kada se pomene kuguar većina pomisli na pripadnika roda mačaka, poznatog i kao puma ili planinski lav, mada nije mali broj i onih koji će se prisetiti grupe „Kuguars“. Međutim, ovaj pojam dobija i treće značenje –  fenomen kuguarke ili samo kuguarke. “Kuguarke” je nov naziv za damu od četrdesetak godina koja izlazi sa 15-20 godina mlađim muškarcem.
Ko su slavne kuguarke? Šeron Stoun, Madona, Demi Mur, Džoan Kolins, Robin Vrajt, a svakako je trenutno najpopularnija Brižit Makron, prva dama Francuske, koja je od svog supruga Emanuela starija 24 godine.

 

Istraživanje rađeno u Melburnu, u jednoj uglednoj kompaniji, pokazalo je da mnoge kolege maštaju o svojim starijim koleginicama. Zanimljivo je da je 53 posto priznalo da bi radije izašlo sa njima, nego sa svojim vršnjakinjama koje su tek počele da rade. Njihovo obrazloženje bilo je: “zato što misle da su atraktivne nosom paraju oblake, a u stvari su iskompleksirane”

 

“Kuguarke” opisuju kao snažne, seksi žene “u izvesnim godinama”, koje ne pokušavaju da se udaju niti da dobiju decu. To su žene koje dobro izgledaju, inteligentne su i nalaze se u svojim najboljim godinama života.

 

Da li su “kuguarke” trend ili nešto što je oduvek postojalo?

 

Problem je ženske usamljenosti. Nemogućnosti da se nađe adekvatan partner je nešto što se prilično teško rešava. Sve je više žena koje su uprkos tome što su uspešne, popularne, lepe, negovane, na svaki način kvalitetne i dalje same i kojima je teško da pređu društveno postavljenu granicu. One imaju još veći problem zato što ih sredina stalno pritiska, očekuje da se ostvari u ulozi supruge i majke, s druge strane one nemaju potrebu da naprave neku vrstu kompromisa, pa onda ostaju u nekoj vrsti procepa. Ovaj trend postoji u svetu, na našoj estradi. To je nešto što je postojalo oduvek. I uvek će postojati.

 

 

En Bankroft i Dastin Hofmana u filmu „Diplomac“

 

Ove žene su ranije nazivali gospođa Robinson, prema glavnoj ženskoj ulozi u filmu ‚‚Diplomac “ iz 1967. godine, u kom starija gospođa zavodi 20-godišnjeg studenta, sina suprugovog prijatelja

 

-Kod velikog broja žena javlja se zasićenje, s tim što one ne mogu niti žele da ulaze u avanture. Razmišljaju o tome, čak postoji i prećutna priča da veliki broj brakova funkcioniše na principu “dvojnog knjigovodstva”. U ovim odnosima žene to doživljavaju kao nešto što je van njihove kontrole, novo, nepreviđeno, uzbudljivo, ali što spada u zonu zabranjenog. Mnoge žene posle prve faze u koju su ušle pune energetske, počinju da se pitaju šta to nije u redu sa njima ili eventualno šta nije u redu sa partnerom kada bira stariju ženu. U konsultacijama sa drugim ženama dobijaju komentare: „on traži mamu“, „hoće da te iskoristi“, „pa ti si valjda svesna da to neće da traje“… I onda nastupa period u kome su one vrlo depresivne, jer su našle ono što im odgovara, ispunjava, ali se plaše onoga šta to može da donese u budućnosti, objašnjava Aleksandra Janković, psiholog.

 

Jedan od strahova kuguarki je da će ih partner ostaviti zbog mlađe devojke. To može da bude realno strahovanje, ukoliko su žene nesigurne i u svakoj vide potencijalnu suparnicu. Ali, ako veruju u sebe, onda su manje ljubomorne i uplašene, žive normalno svoj život i ne opterećuju se da će biti ostavljene.

 

Nažalost žene su surovije u kritikama.

 

Pravilo je da će vam muškarci uvek reći: „naravno da muškarac treba da bude stariji od žene, to se podrazumeva, muškarac se biološki obnavlja pored mlađe žene“, pa mu tako ona dođe kao infuzija. Ipak, praksa pokazuje da mnogo manje muškaraca daje negativne kometare kada se radi o njihovim poznanicama koje su u vezi sa mlađim muškarcem. Oni uvek pokazuju iznenađujuću dozu tolerancije.

 

Žene, pak,  imaju često običaj da to devalviraju i vole da pametuju. A pametovanje se svodi na sijaset neprijatnih komentara. Često su maliciozni komentari rezultat neke vrste zavisti koja se pojavljuje kod žena koje su svoj život cementirale, pristajući na sve ono što podrazumeva tradicionalna uloga žene. Zapravo veliki broj žena mašta o takvim iskoracima, ali ne dozvoljavajući sebi mogućnost da se tako nešto realizuje postaju još kritičnije prema ženi kojoj se to događa, smatraju psiholozi.
Tagovi

Meni su rekli da vi postojite

Pre nego što je došao Laki

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .