Medijske inicijative

NUNS i NDNV: Nadležni organi da saopšte rezultate istrage, Cvetković da se obrati javnostiMediaSfera

 

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od nadležnih državnih organa da što pre saopšte javnosti, u skladu sa zakonom, dosadašnje nalaze istrage slučaja nestanka novinara Stefana Cvetkovića, bez spinovanja i političke propagande, navodi se u saopštenju.
„Osim toga, tražimo i razjašnjenje da li je Cvetković u prethodna tri dana bio lišen slobode. Javnost je bila veoma uznemirena nestankom Cvetkovića i ima pravo da čim pre sazna sve detalje ovog slučaja, oslobođene političko-partijskih primesa i jeftine medijsko-zavereničke propagande, odnosno ovaj slučaj mora čim pre da bude do kraja rasvetljen“, navodi se.

 

NUNS i NDNV pozivaju i Stefana Cvetkovića da se što pre, ako je u mogućnosti, obrati javnosti i saopšti šta mu se dogodilo, gde se nalazio ovih dana i zbog čega se nije oglašavao.

 

NUNS i NDNV, kako se navodi, najoštrije osuđuju curenje informacija iz istrage u medije i ističu da je to katastrofalan način komunikacije državnih organa sa građanima, koji nanosi nenadoknadivu štetu i državi i društvu i medijskom profesionalizmu.

 

UNV: Podrška pozivu NUNS i NDNV

 

 

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) Zrenjanin, pridružuje se pozivu NUNS i NDNV da se što pre saopšti šta se dešava sa kolegom Stefanom Cvetkovićem.

 

Ovo Udruženje pohvaljuje brzu reakciju Policije i BIA na pronalaženju nestalog novinara, ali smatra da je vreme da se saopšti o čemu je reč i do kakvih saznanja su državni organi došli, kao i da omoguće novinaru da se obrati javnosti, i da se vidi sa rodbinom.

 

Dok god se ne dokaže da je eventualno kriv, UNV će bez zadrške biti na strani kolege Cvetkovića, a čudno je da se proglašava oštećenim a tretira kao kriv, uz nedostatak dodatnih pojašnjenja, ocenjuje UNV.

 

S obzirom na to da je tužilac saopštio da je Cvetković bio zadržan na razgovoru u svojstvu oštećenog, vreme je da se prekine sa novim uznemiravanjem javnosti i da se hronologija slučaja Cvetković obelodani.

 

Dok ne sazna detalje, UNV se suzdržava od komentara da li je reč o spinovanju i politizaciji, ali svakako osuđuje predugo ćutanje institucija, koje u ovom trenutku širi novu uznemirenost u javnosti, navedeno je u saopštenju UNV.
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .