Pop kultura

Posle 35 godina ABBA snimila dve nove pesme

MediaSfera

 

Slavna švedska pop grupa ABBA, koja je bila aktivna od 1972. do 1983. godine, najavila je da će prvi put posle 35 godina objaviti nove pesme. Oni su naveli da su snimili dve nove pesme, od kojih se jedna zove „Još uvek verujem u tebe“ („I Still Have Faith in You“), prenosi AP. Biće predstavljena u TV specijalu koji radi NBC, a koji BBC planira da emituje u decembru.
Kako su članovi članovi slavne četvorke – Beni Anderson, Bjorn Ulveus, Ani-Frid Lingstad i Agneta Faltskog saopštili na zvaničnoj Instagram stranici, odluka da nastave sa „uzbudljivom ABBA avatar turom imala je neočekivanu posledicu“.

 

Naveli su da su svih četvoro osetili da bi, posle 35 godina, bilo zabavno da ujedine snage ponovo i uđu u studio za snimanje, kako bi planirali virtuelnu turneju i digitalne avatare, kao i da je to bilo izuzetno radosno iskustvo.

 

„I to smo i uradili. I izgledalo je kao da vreme još stoji i kao da smo svi bili samo na kratkom odmoru“, navedeno je. Dodali su da je to sve za njih veoma radosno iskustvo.

 

“Možda smo u godinama, ali pesma je nova i dobro zvuči”, naveli su.

 

ABBA je jedna od najpopularnijih pop grupa u istoriji muzike, komercijalno najuspešnji švedski bend. Postali su poznati nakon pobede na Evroviziji1974. s pesmom Waterloo. Razišli su se početkom 1983, nakon objavljenih osam albuma.

 

Najpoznatije pesme benda su Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen, Voulez-Vous, SOS, Super Truoper, Gimme! Gimme! Gimme!, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me, The Name of the Game...

 

 

 

 

Procene ABBA-ine prodaje u svetu variraju od 100 do 500 miliona, što bi ih moglo učiniti drugim najuspešnijim bendom na svetu posle Bitlsa. Oni su prva pojava sa evropskog tla koja je postala redovan deo britanskih, američkih i australijskih top-lista, a njihov uspeh je otvorio vrata za mnoge druge evropske grupe. Njihovo neprekidno nasleđe označava švedsku muzičku industriju kao mejstrim igrača.

 

Grupu su činila dva bračna para, Bjorn i Agneta i Beni i Ani-Frid. Ime ABBA dolazi od prvih slova imena svakog člana grupe. ABBA je kolektivno odlučila da se rasformira početkom 1983.

 

Napadni kostimi, cipele sa plaformama svetlucavi šortsevi i kombinezoni sa šljokicama , koje su članovi sastava ABBA nosili na vrhuncu slave nisu imali samo za cilj da skrenu pažnju i učine grupu prepoznatljivom na muzičkoj sceni, već i da švedskoj pop grupi uštede novac od poreza, piše londonski “Gardijan”.

 

Razlog što su članovi benda uglavnom birali kič odeću za nastup ne treba tražiti samo u modi 1970-ih i 1980-ih godina već i u švedskom poreskom zakonu.

 

Knjiga “ABBA: The Official Photo Book”, objavljena 40 godina od trijumfa grupe na pesmi Evrovizije sa hitom “Waterloo”, otkriva da je napadni stil Ulveusa, Benija Andersona, Ani-Frid Lingštad i Agnete Faltskog bio pre svega diktiran zakonom koji je predviđao da se kostimi umetnika ne oporezuju ukoliko su toliko ekscentrični da se ne mogu nositi na ulici.
KLEOS

Meni su rekli da vi postojite

Nož Marine R.

Umetnost putovanja II

21. Beogradski festival igre

53 Beogradski fashion week

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .