Magazin

KARAĐORĐEVIĆI PREDSTAVILI NASLEDNIKA, Dejli Mejl piše o rođenju Stefana Karađorđevića

 

Fotografije: Tanjug

 

Kao i na svim dvorovima, i na našem je danas predstavljen mali princ Stefan Karađorđević, pre pet dana rođeni sin princa Filipa i princeze Danice. Dok ga je predstavljao mnogobrojnim novinarima, snimateljima i foto-reporterima njegov deda prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević nije izdržao, već je pustio suze radosnice, pišu beogradske Novosti.
Želim da vam zahvalim u svoje ime, i u ime cele kraljevske porodice, zbog vašeg interesovanja za ovaj divan događaj. Hvala vam što ste došli da dočekamo mog unuka koji je rođen u nedelju. Živeo Stefan – uzviknuo je ponosni deda.

 

Nekoliko trenutaka ranije, princ Stefan je sa svojom majkom stigao iz porodilišta kući u Kraljevski dvor na Dedinju. Držeći bebu u naručju, pokrivenu nebeskoplavim ćebencetom, princeza Danica je sa suprugom princom Filipom izašla pred predstavnike brojnih medija iz Srbije i inostranstva. Zajedno sa njima, osim dede Aleksandra ušli su i njegova sadašnja supruga princeza Katarina, Filipova majka princeza Marija de Glorija od Orleana i Bragance, vojvotkinja od Segorbe, kao i roditelji princeze Danice, Cile i Beba Marinković.

 

Ponosne bake i deke najpre su pozirali sa mladim bračnim parom i novorođenim unukom, a potom su se princ Filip i princeza Danica posebno predstavili sa svojim naslednikom. Dok su sevali blicevi i zujale kamere mali Stefan je mirno spavao u majčinom naručju, a u čipkanoj postelji videli su se samo bebina glava i ručice.

 

Princ Stefan ima samo pet dana, a do sada nije bio slučaj da se tek rođeni princ pokazuje javnosti. Njegovi roditelji Filip i Danica su, međutim, napravili presedan i odlučili da ga pokažu. Oni su se srdačno zahvalili svima na čestitkama, posebno medijima koji su na najlepši način izveštavali o lepom događaju.

 

Posle fotografisanja, mnogobrojni predstavnici sedme sile nazdravili su u čast rođenja malog princa, prvog muškog deteta u porodici Karađorđević rođenog u Srbiji posle 90 godina.

 

Mali Stefan došao je na svet u nedelju, 25. februara, a u čast njegovog rođenja zazvonilo je svih 49 zvona sa Hrama Svetog Save. Zvona Crkve Svetog Đorđa na Oplencu i manastira Žiče takođe su „objavila vest“ o rođenju deteta u kraljevskoj porodici Karađorđevića.

 

 

Stefanov otac Filip je drugorođeni sin princa Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. On je brat blizanac princa Aleksandra i drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Diplomirao je na Londonskom univerzitetu na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo u Švajcarskoj. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

 

Imenom čuvaju tradiciju

 

Mali princ dobio je ime Stefan koje su nosili i vladari iz dinastije Nemanjića. Na taj način njegovi roditelji su želeli da pokažu kako čuvaju i poštuju srpsku istoriju i tradiciju. Zbog toga se Danica i porodila u Beogradu, iako su prvobitni planovi bili da se to, možda, dogodi u Londonu, gde ona i princ Filip žive. Ali, kako kažu, bilo je prirodno da se jedan Karađorđević konačno rodi u glavnom gradu Srbije.

Izvor: Novosti

 

Beba je stigla samo nekoliko meseci posle venčanja

 

 

Britanski list Dejli Mejl preneo je juče vest o rođenju Stefana, sina Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević.

 

Princeza Danica Karađorđević je pre nekoliko dana na svet donela Stefana, a danas su srećni roditelji odlučili da ga pokažu javnosti.

 

List je podsetio da se par venčao pre pet meseci i pojasnio da je mlada nosila haljinu dizajnerke Roksande Ilinčić da bi sakrila stomak, koji je već bio poodmakao.

 

 

„Beba se stigla samo nekoliko meseci pošto su se Filip i Danica venčali pred mnogim evropskim predstavnicima kraljevskih porodica u Sabornoj crkvi u oktobru“.

 

Dejli mejl je čestitao Karađorđevićima na prvoj muškoj prinovi u kraljevskoj porodici Repbulike Srbije koji se rođenoj na njenom tlu u proteklih 90 godina.

 

U komentarima na vest, pored čestitki kraljevskoj porodici vlada zbunjenost oko toga kako Srbija može da ima prestolonaslednika, kada je republika i nema tron.

Izvor: Nedeljnik
NAŠA IZDANJA

Kategorije

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .