Baletski koncert u Muzeju Narodnog pozorišta

Baletski koncert u Muzeju Narodnog pozorišta

U Muzeju Narodnog pozorišta  u nedelju je održan koncert pod nazivom “Na vrhovima prstiju” u organizaciji balerine Drine Pešić sa ciljem da se ukaže na to koliko je fizička aktivnost važna za decu.

 

Zdrav život je nezamisliv bez vežbanja, po mogućstvu svakodnevnog, a za decu je to dobro da bude i dva puta nedeljno.
-Kod dece od malena treba stvoriti naviku da vežbaju možda će neko od te dece postati baletski igrač ako ne odlično je za rekreaciju – kaže Drina Pešić – Fizička aktivnost ne može bez zdrave  ishrane zato sam ja u goste pozvala nutricionistu Milku Raičević. Milka je ukazala na to šta je zapravo zdrava ishrana šta deca treba da jedu, to moraju da budu proteini, ugljeni hidrati, meso, žitarice, povrće i voće, ali bez grickalica, velike količine slatkiša i gaziranog pića. Deca koja se fizički troše u ovom slučaju balerine moraju da imaju drugačiju ishranu uz među obroke voće ili kolač obavezno meso, riba žitarice ili testo puno tečnosti vode.

 

 

U okviru događaja “Na vrhovima prstiju” deca uzrasta od 3-7 godina  izvela su numere na dečiju muziku (“Muzika na struju”, “Lako je prutu”, “Kad si srećan”) i popularnu muziku (“Glavo luda”, “Brazil” ).

 

Gosti su bili i  deca iz muzičke radionice Čarobna frula sa Kolarca sa kojima radi Bojana Nikolić i oni su otpevali par numera.

 

-Inače mi svake nedelje na tv Studio B u okviru Jutatnjeg programa imamo segment pod nazivom Na vrhovima prstiju gde gledaocima pokazujemo vržbe koje treba i mogu da rade čak i kod kuće na malo prostora, poručuje Drina Pešić.