Na vrhovima prstiju: Koncert u znaku najmlađih

Na vrhovima prstiju: Koncert u znaku najmlađih

 

U Muzeju Narodnom pozorišta u 19.02. 2018 u 18h biće održan koncert pod nazivom Na vrhovima prstiju.

 

Devojčice uzrasta od 3 – 7 godina, polaznice baletske šole koju vodi Drina Pešić, balerina Narodnog pozorišta i poznato tv lice, izvešće numere na dečiju i popularnu muziku. Škola postoji četri godine radi na dve lokacije – u Mirijevu u KUD Sveti Sava i na Crvenom Krstu u igraonici Piccolo Mondo.
-Imali smo do sad brojne koncerte i nastupe. Ovu godinu počinjemo nastupom u Muzeju Narodnog pozorišta. Kao što je igračima bitno da imaju predstave tako se i ja trudim da devojčice sa kojim radim osete čari scene i nastupa, objašnjava Drina Pešić.

 

 

Nutricionista Milka Raičević govoriće o zdravoj hrani, otkriva je kako se vraća u ravnotežu i šta radi da bi sprečila, ublažila ili neutralisala stanje stresa, kojem je, kao svako od nas, izložen, dok će deca iz škole pevanja Bojane Nikolić izvesti par numera.

 

“Škola srpskog i balkanskog tradiconalnog pevanja” koju vodi Bojana Nikolić prva škola tog tipa u našoj zemlji i čitavom regionu. Polaznici na jednom mestu izučavaju vokalne stilove i tehnike pevanja sa čitavog Balkana.

 

– Sve više je roditelja koji svoje ćerkice upisuju na balet zbog krive kičme. To je dobra varijanta da poboljšaju držanje, ali još bolja preventiva od mogućih deformiteta kičmenog stuba i stopala. Cilj našeg koncerta je da ukažemo na to da je zdrav život nezamisliv bez vežbanja i da već deci treba stvoriti naviku da vežbaju, poručuje Drina Pešić, koja je organizator ovoz koncerta.